Γάτα Βεγγάλης - Bengal cat
Για παραγγελίες και ερωτήσεις : 2102206590
Διαθέσιμο
Γάτα Βεγγάλης - Bengal cat
tags


γάτα 
βεγγάλης 
bengal 
cat

Γάτα Βεγγάλης - Bengal cat

€0.00(24% ΦΠΑ Περιλαμβάνεται)
Εμφανίσεις: 3194
-+
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα, Αποστολή: 1 έως 3 ημέρες

Μια μικρή τίγρη στο σαλόνι σας. Η γάτα Βεγγάλης είναι μια καινούρια ράτσα και από τις πιο δημοφιλείς σήμερα, κοινωνική παιχνιδιάρικη και ενεργητική.

Η γάτα Βεγγάλης (Bengal cat) είναι μιά καινούρια σχετικά ράτσα που δημιουργήθηκε από το ζευγάρωμα της μικρής Ασιατικής λεοπάρδαλης και κατοικίδιες γάτες με σκοπό μια καινούρια υβριδική ράτσα που να έχει τον χρωματισμό της λεοπάρδαλης χωρίς όμως τα άγρια ένστικα της.

Οι βαθμίδες τών πρώτων απογόνων από την ασιατική λεοπάρδαλη ξεκινάνε με την F1 όπου, πατέρας είναι η ασιατική λεοπάρδαλη και μητέρα κατοικίδια γάτα. Σε αυτή την περίπτωση τα μικρά που θα γεννηθούν έχουν 50% στοιχεία από τα άγρια ένστικτα του πατέρα. Οι προοδευτικές αναπαραγωγές μέχρι και την F4- F5 (Πέμπτη γενιά) θα δώσουν ήρεμες κατοικίδιες γάτες χωρίς επιθετική συμπεριφορά και με χρωματισμούς κοντά στην ασιατική λεοπάρδαλη.  Από αυτή τη γενιά και έπειτα θεωρείτε η γάτα βεγγάλης ώς αγνή ράστα κατάλληλη για κατοικίδιο.

Οι χρωματιμοί της γούνας της ποικίλουν ανάλογα τον χρωματισμό των προγόνων της και συναντούμε αποχρώσεις του καφέ ή του γκρι με βούλες ή ραβδώσεις. Το πιο διαδεδομένο και αναγνωρίσιμο χρώμα είναι το καφέ με βούλες. Υπάρχουν όμως ποικιλίες με σκούρα χρώματα ή γκρι μπλε όπως και ανοιχτού ξανθού.

Ο χαρακτήρας της γάτας βεγγάλης είναι περιπετειώδης – είναι μια πολύ έξυπνη και κινητική γάτα. Στις περισότερες γάτες βεγγάλης αρέσει να παίζουν να εξερευνούν, να αναριχούνται και να κυνηγούν. Δημιουργούν έντονους δεσμούς με τους ιδοκτήτες τους, και καθώς είναι πολύ κοινωνικές απαιτούν περισσότερο χρόνο για προσοχή και παιχνίδια από άλλες γάτες. Μπορούν άνετα να συνυπάρξουν με άλλα κατοικίδια  όπως σκύλους ή άλλες γάτες.

Τους αρέσει να παίζουν παιχνίδια που αρέσουν στα σκυλιά όπως να τους πετούν πράγματα και να τα φέρνουν όπως επίσης και το νερό.  Το ταπεραμέντο της και οι χρωματισμοί της είναι αιτία που είναι από τις πιο δημοφιλείς νέες ράτσες σήμερα. Σε γενικές γραμμές η γάτα βεγγάλης είναι μια επιλογή για ιδιοκτήτες που μπορούν να τους αφιερώσουν αρκετό χρόνο για παιχνίδι.

Το βάρος της γάτας βεγγάλης κυμαίνετε από 4.5 – 6.5 κιλά αν και συνήθως έχει το βάρος μιας απλής κατοικίδιας γάτας. Αυτό που την κάνει να φένετε μεγαλύτερη είναι το μυικό της σύστημα και ειδικά οι μυς στα πίσω πόδια.

Έχει ελάχιστη ανάγκη για περιποίηση και μαθαίνει εύκολα να «λερώνει» σε δοχείο άμμου.

Σε γενικές γραμμές καθώς η γάτα βεγγάλης είναι αρκετά κοινωνική και παιχνιδιάρικη,  είναι ιδανική για ιδιοκτήτες που θα μπορούν να τους αφιερώσουν  αρκετό χρόνο για παιχνίδια.

Καλάθι Αγορών
Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο