Αγ. Βερνάρδου - Saint Bernard

€600.00(ΦΠΑ Περιλαμβάνεται)
30785
- +
Σε απόθεμα, Αποστολή: 1 έως 3 ημέρες
Το Saint Bernard είναι πολύ υπάκουο και φιλικό. Είναι σκυλί με πολύ υπομονή και ευγένεια με τα παιδιά. Είναι πιστό, υπάκουο, και εύκολο να εκπαιδευτεί. Είναι εξαιρετικά προστατευτικό με την οικογένειά του και το χώρο του και γι αυτό γίνεται ένας πολύ καλός φύλακας.
Άλλη ονομασία:
St. Bernhardshund, Alpine Mastiff
Καταγωγή ράτσας:
Ελβετία
Ύψος:
63-71 Εκατοστά | 25-28 Inches
Βάρος:
50-90 Κιλά | 110-200 Pounds
Group
Σκύλοι Εργασίας
Χρωματισμός
Άσπρο - καφέ
Χρησιμότητα
Σκύλος διασώστης, ιχνηλάτης, φύλακας
Ιδιοσυγκρασία
Φιλικό, έξυπνο, συντροφικό
Μορφολογία
Το Αγ. Βερνάρδου είναι ένα δυνατό, μεγάλου μεγέθους σκυλί με επιβλητική παρουσία. Παρόλο που είναι πολύ ψηλό, μυώδες και επιβλητικό, δεν έχει άχαρη εμφάνιση. Έχει μακρύ και μυώδη λαιμό, που στέκεται όρθιος όταν ο σκύλος είναι σε εγρήγορση. Τα πόδια του είναι δυνατά, ίσια και πολύ μυώδη. Το κεφάλι του είναι μεγάλο και εντυπωσιακό, ενώ το δέρμα στο μέτωπο, έχει έντονες ζάρες σαν αυλάκια. Έχει μεγάλα σκούρα μάτια, με χαρακτηριστική τη «λυπημένη» έκφρασή τους. Το τρίχωμά του είναι κοντό, λείο και απαλό σε χρώμα λευκό με καστανά και κόκκινα σημάδια. Υπάρχει και ένας τύπος του Αγ. Βερνάρδου, με μακρύ τρίχωμα. Είναι ακριβώς ίδιο με το κοντρότριχο, με μόνη διαφορά το μήκος και την υφή του τριχώματος.

Ιστορικό
Το Αγίου Βερνάρδου είναι μια παλιά φυλή, περίπου από το 980 π.Χ. Κατάγεται από το Θιβετιανό μαστίφ που έφτασε στην περιοχή των Άλπεων από τους Ρωμαίους το έτος 1000. Είναι πιθανό ότι το μαστίφ διασταυρώθηκε με το Μεγάλο Δανό και τον Ορεινό Πυρηναίων για την δημιουργία του Saint Bernard. Αυτή η φυλή ήταν η πρώτη που χρησιμοποιήθηκε σαν σκύλος διάσωσης το δέκατο έβδομο αιώνα. Πάνω από 2.000 άτομα ανέφεραν ότι είχαν διασωθεί από αυτήν την φυλή. Το Saint Bernard έχει την ικανότητα να εντοπίζει την άφιξη χιονοστιβάδων και καταιγίδων, πιθανών επειδή είναι σε θέση να ακούσει ήχους χαμηλής συχνότητας που ο άνθρωπος δεν μπορεί.

Περιποίηση
Το τρίχωμα του Αγίου Βερνάρδου είναι εύκολο στην περιποίησή του. Πρέπει να βουρτσίζεται τακτικά και να κάνει μπάνιο μόνο όποτε απαιτείται. Επίσης θα πρέπει να καθαρίζονται συχνά τα μάτια του.

Γενικά θέματα υγείας
Το Αγίου Βερνάρδου είναι γενικά υγιής ράτσα. Πρέπει μόνο να ελέγχεται για δυσπλασίες και να τρέφεται σωστά. Ιδανικά, συστήνεται να ακολουθείται μια διατροφή 2-3 μικρών γευμάτων την ημέρα, παρά ένα μεγάλο γεύμα. Αυτή η φυλή ζει συνήθως για 8 έως 10 ετών.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Αγίου Βερνάρδου μπορεί άνετα να ζήσει και σε ένα διαμέρισμα, εφόσον ασκείται καθημερινά στις βόλτες του. Αν υπάρχει αυλή ή κήπος είναι ακόμα καλύτερα. Λόγω του τριχώματός του, είναι ευαίσθητο στις υψηλές θερμοκρασίες, επομένως φροντίζουμε να μην εκτίθεται σε αυτές.
Σχετικά είδη
Ντογκ ντε Μπορντώ - Dogue de Bordeaux

Ενώ το Dogue de Bordeaux ήταν κάποτε μια άγρια φυλή, σήμερα με την προσεγμένη εκτροφή έχουν μειωθεί ...

€720.00
Ντόγκο Αρζεντίνο - Dogo Argentino

Το Dogo Argentino είναι εξαιρετικός φύλακας και εκπαιδεύεται εύκολα. Είναι πιστό στην οικογένειά του...

€680.00
Ποιμενικός Καυκάσου - Caucasian Sheepdog

Ο ποιμενικός Καυκάσου είναι γενναίος, επίμονος και ατρόμητος. Εάν δεν εκπαιδευτεί και δεν κοινωνικοπ...

€560.00
Κάνε Κόρσο - Cane Corso

Το Cane Corso είναι αφοσιωμένο, πιστό, ήρεμο και άγρυπνο γύρω από το σπίτι. Διαρκώς ως στόχο έχει να...

€650.00

Χρειάζεστε ένα λογαριασμό; Εγγραφή

Καλάθι Αγορών
Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο