Μαστίνο Ναπολιτάνο - Mastiff Napolitano

€650.00(ΦΠΑ Περιλαμβάνεται)
22877
- +
Σε απόθεμα, Αποστολή: 1 έως 3 ημέρες
Παρά την επιβλητική του εμφάνιση το Μαστίνο είναι ένα φιλικό σκυλί, στοργικό προς την οικογένεια και τους φίλους του. Είναι προστατευτικό με τους ανθρώπους του και θα επιτεθεί μόνο εάν νιώσει απειλή. Είναι ιδιαίτερα έξυπνο και κάπως ανεξάρτητο. Αγαπάει τα παιδιά και τα πάει καλά μαζί τους. Χρειάζεται έναν υπομονετικό και με κατανόηση ιδιοκτήτη, για να το εκπαιδεύσει σωστά. Θα πρέπει να του δείχνουμε σεβασμό και εκτίμηση.
Άλλη ονομασία:
Mastino Napoletano
Καταγωγή ράτσας:
Ιταλία
Ύψος:
61-76 Εκατοστά | 24-30 Inches
Βάρος:
75-90 Κιλά | 165-200 Pounds
Group
Σκύλοι Εργασίας
Χρωματισμός
Μαύρο, μπλε, γκρι, καφέ
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς, φύλακας, σωματοφύλακας
Ιδιοσυγκρασία
Έξυπνο, προστατευτικό, φιλικό

Περιποίηση
Το Μαστίνο έχει κοντό τρίχωμα και είναι εύκολο στην περιποίησή του. Αρκεί ένα βούρτσισμα (κατά προτίμηση με βούρτσα από καουτσούκ) και μπάνιο μόνο όποτε χρειάζεται.

Γενικά θέματα υγείας
Όπως πολλές άλλες μεγαλόσωμες φυλές, το Μαστίνο θα πρέπει να ελέγχεται για δυσπλασίες. Ζει συνήθως λιγότερο από 10 χρόνια.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Μαστίνο μπορεί να ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα αρκεί να ασκείται τακτικά. Ιδανικό θα ήταν αν υπήρχε αυλή ή κήπος. Χρειάζεται στεγνό μέρος για να κοιμηθεί το χειμώνα και το καλοκαίρι θέλει σκιά και πολύ, καθαρό, φρέσκο νερό." />
Μορφολογία
Το Μαστίνο είναι μια αρχαία φυλή με εντυπωσιακή εμφάνιση που δηλώνει εξουσία και δύναμη. Το σώμα του είναι στιβαρό, δυνατό και μυώδες. Τα πόδια του είναι βαριά, δυνατά και ισορροπημένα και καταλήγουν σε τοξωτά δάκτυλα και δυνατά νύχια. Η ουρά του είναι χαμηλή και ίσια. Έχει μεγάλο κεφάλι, με πολλές πτυχώσεις και χαρακτηριστικό προγούλι. Έχει μεγάλο μέτωπο, μεγάλη μύτη και τετράγωνο ρύγχος. Τα μάτια του είναι μικρά, με χαρακτηριστικό πορτοκαλί ή καφέ ανοικτό χρώμα. Το τρίχωμά του είναι κοντό, πυκνό και ενιαίο σε όλο το σώμα. Το χρώματα είναι γκρί, γκρί-μπλε, μαύρο και καφέ.

Ιστορικό
Όπως και αρκετές άλλες ευρωπαϊκές φυλές το Μαστίνο είναι απόγονος του θιβετιανού mastiff. Η λέξη "mastiff" προέρχεται από τη λατινική λέξη "missivus», που σημαίνει"μαζικός". Υπάρχουν αρκετές θεωρίες για το πώς ήρθαν τα Mastiff για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Το μόνο σίγουρο είναι πως το Μαστίνο είναι απόγονος του Ρωμαϊκού Μολοσσού. Έχει γίνει γνωστό ως εξαίρετο σκυλί φύλακας. Το Μαστίνο αναγνωρίστηκε επίσημα το 1946.

Περιποίηση
Το Μαστίνο έχει κοντό τρίχωμα και είναι εύκολο στην περιποίησή του. Αρκεί ένα βούρτσισμα (κατά προτίμηση με βούρτσα από καουτσούκ) και μπάνιο μόνο όποτε χρειάζεται.

Γενικά θέματα υγείας
Όπως πολλές άλλες μεγαλόσωμες φυλές, το Μαστίνο θα πρέπει να ελέγχεται για δυσπλασίες. Ζει συνήθως λιγότερο από 10 χρόνια.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Μαστίνο μπορεί να ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα αρκεί να ασκείται τακτικά. Ιδανικό θα ήταν αν υπήρχε αυλή ή κήπος. Χρειάζεται στεγνό μέρος για να κοιμηθεί το χειμώνα και το καλοκαίρι θέλει σκιά και πολύ, καθαρό, φρέσκο νερό.
Σχετικά είδη
Ντογκ ντε Μπορντώ - Dogue de Bordeaux

Ενώ το Dogue de Bordeaux ήταν κάποτε μια άγρια φυλή, σήμερα με την προσεγμένη εκτροφή έχουν μειωθεί ...

€720.00
Ντόγκο Αρζεντίνο - Dogo Argentino

Το Dogo Argentino είναι εξαιρετικός φύλακας και εκπαιδεύεται εύκολα. Είναι πιστό στην οικογένειά του...

€680.00
Ποιμενικός Καυκάσου - Caucasian Sheepdog

Ο ποιμενικός Καυκάσου είναι γενναίος, επίμονος και ατρόμητος. Εάν δεν εκπαιδευτεί και δεν κοινωνικοπ...

€560.00
Κάνε Κόρσο - Cane Corso

Το Cane Corso είναι αφοσιωμένο, πιστό, ήρεμο και άγρυπνο γύρω από το σπίτι. Διαρκώς ως στόχο έχει να...

€650.00

Χρειάζεστε ένα λογαριασμό; Εγγραφή

Καλάθι Αγορών
Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο