Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Golden Retriever - Γκόλντεν Ριτρίβερ
Το Golden Retriever είναι έξυπνο, ευγενικό, γοητευτικό και στοργικό. Διαθέτει μεγάλη υπομονή και ευγένεια γι αυτό είναι πολύ καλός σύντροφος για τα παιδιά. Είναι πιστό, με αυτοπεποίθηση και διαρκώς προσπαθεί να ευχαριστεί τους ιδιοκτήτες του. Είναι εξαίρετο κατοικίδιο για μια οικογένεια. Τα πηγαίνει καλά με όλους, ακόμη και αγνώστους, γι αυτό δεν πρέπει να το υπολογίζουμε ως σκύλο φύλακα-φρουρό. Ωστόσο παρόλο που δεν θα επιτεθεί, θα γαβγίσει αν νιώσει τον κίνδυνο. Το Golden Retriever πρέπει να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του, ώστε να είναι ευτυχισμένο. Αν αφεθεί μόνο του για μεγάλο διάστημα, μπορεί να γίνει άτακτο ή μελαγχολικό. Το Golden Retriever επίσης, αγαπά πολύ το κολύμπι. Είναι καλό με τα παιδιά, άλλα σκυλιά ή γάτες, ιδίως αν κοινωνικοποιηθεί σωστά από νεαρή ηλικία.
Άλλη ονομασία:
Καταγωγή ράτσας:
Αγγλία
Ύψος:
51-61 Εκατοστά | 20-24 Inches
Βάρος:
25-36 Κιλά | 55-80 Pounds
Group
Σκύλοι κυνηγετικοί
Χρωματισμός
Ξανθό
Χρησιμότητα
Σκύλος κυνηγετικός
Ιδιοσυγκρασία
Φιλικό, Έξυπνο, Συντροφικό, Δραστήριο, Παιχνιδιάρικο
Μορφολογία του Golden Retriever
Το Golden Retriever είναι ένα ισορροπημένο, συμμετρικό σκυλί με δραστήρια και δυναμική εμφάνιση. Είναι πολύ αριστοκρατικό και φιλικό που βρίσκεται πάντα σε επαγρύπνηση. Το σώμα του είναι δυνατό, στιβαρό, με πλατύ στήθος και σχετικά μακρύ λαιμό. Τα άκρα του είναι ίσια με δυνατά οστά. Έχει μακρύ, ελαφρώς τοξωτό κρανίο. Το ρύγχος του είναι ίσιο, μεγάλο, κωνικό και συνδυάζεται αρμονικά με το κρανίο του. Τα μάτια του Golden Retriever είναι μεγάλα, καστανά και τα αυτιά είναι μεσαίου μεγέθους και κρεμαστά. Έχει σκούρα μύτη και μεσαίου μήκους πυκνό τρίχωμα, που εμφανίζεται σε διάφορες αποχρώσεις του ξανθού.

Ιστορικό
Το Golden Retriever εμφανίστηκε αρχικά στη Βρετανία Είναι πιθανό ότι η φυλή αυτή είναι το αποτέλεσμα διασταυρώσεων ανάμεσα στο κοντότριχο Ριτρίβερ και διάφορες φυλές των σπάνιελ ή της Νέα Γη ή ενδεχομένως και το bloodhound. Δεν είναι μόνο ένας πολύ αγαπημένος σύντροφος της οικογένειας, αλλά και ένα ταλαντούχο κυνηγόσκυλο. Έχει πολύ ευαίσθητη όσφρηση και χρησιμοποιείται για την ανίχνευση και τον εντοπισμό ναρκωτικών. Μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως οδηγός για τυφλά άτομα, ως σκύλος θεραπείας και ως σκύλος οδηγός για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Περιποίηση
Το μεσαίου μήκους πυκνό τρίχωμά του, είναι εύκολο στην περιποίηση. Θα πρέπει εβδομαδιαίως να χτενίζεται και να βουρτσίζεται επίμονα και προσεκτικά με μια βούρτσα με σκληρές τρίχες ώστε να το καθαρίζουμε από τις νεκρές τρίχες και κυρίως για να αποφύγουμε τους κόμπους στο τρίχωμά του. Μπορούμε να εφαρμόσουμε στεγνό καθάρισμα, αλλά όποτε απαιτείται θα πρέπει να γίνεται μπάνιο με ειδικό σαμπουάν.

Γενικά θέματα υγείας
Όπως ισχύει για πολλές άλλες φυλές μεγαλόσωμων σκύλων, το Golden Retriever είναι ευαίσθητο σε δυσπλασίες. Θα πρέπει επίσης να ελέγχεται για καρδιακά προβλήματα. Το Golden Retriever ζει συνήθως από 10 έως 12 έτη.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Golden Retriever μπορεί να ζήσει άνετα και σε ένα διαμέρισμα εφόσον του δίνεται η ευκαιρία της καθημερινής βόλτας για να γυμναστεί.
Σχετικά είδη