Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Χαβανέζ - Havanese
Το Havanese έχει χαρούμενη και εξαιρετικά φιλική συμπεριφορά. Ταιριάζει με όλους τους ανθρώπους και ξέρει πως να τραβάει την προσοχή. Λατρεύει να παίζει με άλλα σκυλιά και τα πάει πολύ καλά με τις γάτες και με μικρά ζώα. Είναι πολύ κοινωνικό και ευχάριστο σκυλί. Αγαπάει πολύ τα παιχνίδια, είναι υπάκουο και εκπαιδεύεται εύκολα.
Άλλη ονομασία:
Καταγωγή ράτσας:
Κούβα
Ύψος:
20-28 Εκατοστά | 08-11 Inches
Βάρος:
03-07 Κιλά | 07-15 Pounds
Group
Σκύλοι συντροφιάς
Χρωματισμός
Άσπρο-καφέ, άσπρο-μαύρο
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς
Ιδιοσυγκρασία
Έξυπνο, παιχνιδιάρικο, συντροφικό
Μορφολογία
Το Havanese είναι ένα κομψό σκυλί με σγουρό τρίχωμα. Έχει χαρούμενο πρόσωπο, με λαμπερά, ζωηρά, αμυγδαλωτά μάτια. Τα αυτιά του είναι μακριά και καλύπτονται από πλούσιο μακρύ μαλλί. Το τρίχωμά του είναι μαλακό, σγουρό, μακρύ και εμφανίζεται συνήθως σε λευκό/καφέ και λευκό/μαύρο.

Ιστορικό
Το Havanese αναπτύχθηκε στην Κούβα και ήταν εξαιρετικά δημοφιλές πριν από την Κουβανική Επανάσταση. Μετά την επανάσταση, η φυλή κινδύνεψε να εξαφανιστεί. Ωστόσο, ένας Αμερικανός εκτροφέας επενέβη και άρχισε να εργάζεται πάνω στη διάσωση της φυλής. Σήμερα, το Havanese είναι ολοένα και πιο δημοφιλές στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

Περιποίηση
Το Havanese χρειάζεται αρκετή φροντίδα, λόγω του τριχώματος. Θέλει συχνό βούρτσισμα για να αποφεύγονται οι κόμποι και αραίωμα κυρίως ανάμεσα στα δάκτυλα.

Γενικά θέματα υγείας
Το Havanese δεν παρουσιάζει ανησυχίες σε θέματα υγείας. Ζει συνήθως 14-15 χρόνια.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Havanese μπορεί άνετα να ζήσει ευτυχισμένο μέσα στο διαμέρισμα. Χαίρεται να είναι μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του και απολαμβάνει τους καθημερινούς περιπάτους και τα παιχνίδια μαζί τους.
Σχετικά είδη