Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Φοξ τεριέ - Fox terrier
Το Fox Terrier είναι ένα στοργικό, αλλά συχνά ατίθασο σκυλάκι. Αγαπά την οικογένειά του και τα παιδιά. Ωστόσο, μπορεί είναι κάπως επιθετικό με άλλα σκυλιά και ζώα. Είναι πολύ φιλικό, αλλά καθώς έχει την τάση να προστατεύει το χώρο του, μπορεί να δείξει επιθετική συμπεριφορά αν νιώσει απειλή. Γι αυτό ακριβώς το λόγο, το Fox Terrier μπορεί να γίνει πολύ καλός φύλακας.
Άλλη ονομασία:
Καταγωγή ράτσας:
Αγγλία
Ύψος:
33-40 Εκατοστά | 13-16 Inches
Βάρος:
06-09 Κιλά | 13-20 Pounds
Group
Σκύλοι Terrier
Χρωματισμός
Άσπρο-καφέ, άσπρο-μαύρο-καφέ
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς
Ιδιοσυγκρασία
Δραστήριο, Θαρραλέο, έξυπνο, ανεξάρτητο, συντροφικό, παιχνιδιάρικο
Μορφολογία
Το Fox Terrier είναι ένα χαρούμενο σκυλάκι. Έχει μικρό μακρόστενο κεφαλάκι με ένα εξίσου μακρύ ρύγχος με μαύρη μύτη. Όπως και το υπόλοιπο πρόσωπό του, τα μάτια του είναι σκούρα. Τα αυτιά του είναι μακριά, τριγωνικά και κρέμονται πάνω από το πρόσωπό του. Το σώμα του είναι μικρό αλλά δυνατό. Τα πόδια του είναι ίσια και μακριά. Έχει κοντό και απαλό τρίχωμα που εμφανίζεται στους εξής χρωματισμούς: λευκό, λευκό με μαύρα σημάδια, λευκό με καφέ σημάδια, ή άσπρο με μαύρο και καφέ.

Ιστορικό
Το Fox Terrier είναι στην πραγματικότητα ένας συνδυασμός πολλών κυνηγετικών σκύλων, συμπεριλαμβανομένου του Beagle, του Dachshund και του αγγλικού κυνηγόσκυλου. Αρχικά, το κοντότριχο και το wirehaired Fox Terrier θεωρούνταν ένας τύπος της φυλής και χρησιμοποιήθηκε για τον εντοπισμό αλεπούδων. Συνέχισαν να θεωρούνται ίδιος τύπος για περίπου 100 χρόνια. Στην πραγματικότητα, τα είδη της συγκεκριμένης φυλής διαχωρίστηκαν το 1984 περίπου.

Περιποίηση
Το Fox Terrier δεν απαιτεί πολύ περιποίηση. Θα πρέπει να βουρτσίζεται μία φορά την εβδομάδα και να κάνει μπάνιο όποτε χρειάζεται. Όμως, χρειάζεται αρκετή άσκηση. Θα πρέπει να γυμνάζεται και να παίζει για αρκετή ώρα κάθε μέρα

Γενικά θέματα υγείας
Το Fox Terrier είναι ένα υγιέστατο σκυλάκι, χωρίς προδιάθεση σε ο,τιδήποτε.Ζει περίπου 15 χρόνια.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Ιδανικά θα πρέπει να υπάρχει αυλή ή κήπος στο σπίτι που ζει το Φοξ τεριέ, προκειμένου να μπορεί να τρέχει, να παίζει και να γυμνάζεται όσο συχνά θέλει. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να μείνει και σε ένα διαμέρισμα, αρκεί να βγαίνει καθημερινά τη βόλτα του. Το Φοξ τεριέ έχει την τάση να φυλάει και να προστατεύει το χώρο του γι αυτό αποτελεί και ένα πολύ καλό σκυλί-φύλακας.
Σχετικά είδη