Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Τσιχουάουα - Chihuahua
Το Τσιουάουα είναι ζωντανό, υπερήφανο και καλός σύντροφος. Είναι θαρραλέο και πολύ δεμένο με τον ιδιοκτήτη του. Δεν αντέχει την ταλαιπωρία και τη σκληρή μεταχείριση και ενδεχομένως να δαγκώσει αν νιώσει ότι απειλείται. Θα πρέπει να κοινωνικοποιηθεί και να εκπαιδευτεί από νεαρή ηλικία ώστε να μη εκδηλώσει επιθετική συμπεριφορά.
Άλλη ονομασία:
Καταγωγή ράτσας:
Μεξικό
Ύψος:
15-23 Εκατοστά | 06-09 Inches
Βάρος:
01-03 Κιλά | 02-06 Pounds
Group
Σκύλοι συντροφιάς
Χρωματισμός
Όλα τα χρώματα
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς
Ιδιοσυγκρασία
Φιλικό, προστατευτικό, παιχνιδιάρικο, στοργικό
Μορφολογία
Το Τσιουάουα είναι ένα πολύ μικρό σκυλί με στιβαρή κατασκευή και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά προσώπου. Έχει μικρό, κωνικό, μυτερό ρύγχος. Τα μάτια του είναι μεγάλα, στρογγυλά, σκούρα, σε ανοικτό συνήθως χρώμα. Έχει μεγάλα, τριγωνικού σχήματος όρθια αυτιά που είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της φυλής. Το τρίχωμά του υπάρχει σε δύο τύπους, κοντό και μακρύ, αλλά πιο διαδεδομένο είναι το κοντόρτιχο. Υπάρχει σε ποικιλία χρωμάτων, όπως μπεζ, καστανό, γκρι, μαύρο.

Ιστορικό
Το Τσιουάουα είναι η παλαιότερη φυλή στην Αμερική και είναι η μικρότερη ράτσα σκύλου στον κόσμο. Κατάγεται από το Μεξικό, και πολλοί πιστεύουν ότι εισήχθη στην περιοχή από τους Κινέζους. Έχει πάρει το όνομά του από τη μεξικανική πόλη Τσιουάουα, ο τόπος όπου βρέθηκε για πρώτη φορά. Στην Ευρώπη έφτασε μετά το τέλος του 19ου αιώνα.

Περιποίηση
Το Τσιουάουα δεν χρειάζεται πολύ περιποίηση. Αρκεί το περιστασιακό βούρτσισμα. Μπάνιο θα πρέπει να γίνεται μία φορά το μήνα.

Γενικά θέματα υγείας
Το Τσιουάουα είναι ευαίσθητο σε κρυολογήματα. Επίσης, πρέπει να τρέφεται σωστά. Ζει συνήθως για περισσότερο από 15 χρόνια.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Τσιουάουα είναι ευτυχισμένο όταν ζει στο διαμέρισμα μαζί με την οικογένειά του. Είναι πολύ ευαίσθητο στο κρύο και θα πρέπει να φορά πουλόβερ τις κρύες ημέρες. Αγαπάει τους μακρινούς περιπάτους.
Σχετικά είδη