Τζακ Ράσελ Τεριέ - Jack Russell Terrier Πληροφορίες, τιμή - αγορά
Το Τζακ Ράσελ τεριέ έχει ζωντανή και χαρούμενη ιδιοσυγκρασία και ισχυρή θέληση. Είναι υπάκουο αν εκπαιδευτεί σωστά. Επίσης, είναι άφοβο τόσο που πρέπει να προσέξουμε αν βρεθεί σε χώρο με μεγαλύτερα σκυλιά, καθώς προσπαθεί να υπερισχύσει. Αυτή η φυλή έχει επίσης ισχυρά κυνηγετικά ένστικτα και δεν πρέπει να το αφήσουμε ελεύθερο μαζί με άλλα μικρά κατοικίδια. Το Τζακ Ράσελ είναι καλό με τα παιδιά – απολαμβάνει να παίζει μαζί τους - αλλά δεν ανέχεται την κακομεταχείριση από κανέναν. Του αρέσει πολύ να σκάβει κι αυτό καμιά φορά είναι πολύ ενοχλητικό.
Άλλη ονομασία:
Καταγωγή ράτσας:
Αγγλία
Ύψος:
25-38 Εκατοστά | 10-15 Inches
Βάρος:
06-08 Κιλά | 14-18 Pounds
Group
Σκύλοι Terrier
Χρωματισμός
Άσπρο, Άσπρο-μαύρο-καφέ, Άσπρο-καφέ, "Πειρατής"
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς
Ιδιοσυγκρασία
Δραστήριο, Θαρραλέο, συντροφικό, παιχνιδιάρικο
Μορφολογία
Το Jack Russell Terrier είναι ένα μικρό σκυλάκι με ευέλικτο σώμα και μικρό στήθος. Το μήκος του τριχώματος διακρίνεται σε 3 είδη: κοντό, μακρύ και σπαστό. Το χρώμα του είναι λευκό, με κοκκινωπά, καστανά ή μαύρα σημάδια. Έχει τριγωνικό κεφάλι, που καταλήγει σε μια μικρή μαύρη μύτη. Τα μάτια του είναι αμυγδαλωτά σε σκούρο καφέ ή μαύρο χρώμα. Η ουρά είναι μακριά, λεπτή και φτάνει περίπου 12 εκατοστά μήκος.

Ιστορικό
Το Τζακ Ράσελ Terrier πήρε το όνομά του κατά τον 19ο αιώνα, εκατό χρόνια μετά αφότου ένας κληρικός ονόματι Τζακ Ράσελ δημιούργησε τη συγκεκριμένη φυλή, ώστε να μπορεί να κυνηγά μικρά θηράματα, όπως αλεπούδες. Το όνομα του κληρικού ήταν εφημέριος Τζον Ράσελ, γνωστός στους φίλους ως Jack και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Κυνολογικού Ομίλου Ηνωμένου Βασιλείου το 1873.

Περιποίηση
Το Jack Russell Terrier είναι εύκολο στην περιποίησή του. Αρκεί ένα συχνό βούρτσισμα και μπάνιο όποτε είναι απαραίτητο.

Γενικά θέματα υγείας
Το Τζακ Ράσελ θα πρέπει να ελέγχεται για κώφωση. Επίσης, είναι επιρρεπές σε καταρράκτη των ματιών. Με καλή φροντίδα, ένα Τζακ Ράσελ μπορεί να ζήσει έως και 15 έτη.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το ιδανικό περιβάλλον είναι ένα σπίτι με μια μικρή αυλή, έτσι ώστε το Jack Russell να μπορεί να γυμναστεί αρκετά. Εάν πρόκειται να μείνει σε ένα διαμέρισμα, δεν πρέπει να μείνει μόνο του για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, αν δεν έχει εκπαιδευτεί ανάλογα.
Σχετικά είδη