Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Τεριέ Βοστόνης -  Boston terrier
Αρχικά, το terrier Βοστώνης είχε εκτραφεί για να συμμετάσχει σε αγώνες σκύλων. Από τότε, οι επιθετικές τάσεις της φυλής έχουν εξαλειφθεί. Το Boston Terrier που γνωρίζουμε σήμερα, είναι φιλικό και πολύ εγκάρδιο. Είναι γεμάτο ενέργεια και ενθουσιασμό και είναι πολύ έξυπνο. Επειδή είναι πολύ ευαίσθητο στους τόνους της ανθρώπινης φωνής, υπακούει και εκπαιδεύεται εύκολα. Είναι φιλικό, ωστόσο αν νιώσει ότι απειλείται το ίδιο ή η οικογένειά του επιτίθεται, γι αυτό είναι καλός φύλακας. Είναι πολύ καλό με τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Του αρέσει να αισθάνεται σαν μέλος της οικογένειας.
Άλλη ονομασία:
Καταγωγή ράτσας:
Αμερική
Ύψος:
38-43 Εκατοστά | 15-17 Inches
Βάρος:
05-11 Κιλά | 10-25 Pounds
Group
Σκύλοι Terrier
Χρωματισμός
Άσπρο με μαύρα καφέ ή τιγρέ μπαλώματα
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς
Ιδιοσυγκρασία
Δραστήριο, φιλικό, έξυπνο, συντροφικό, παιχνιδιάρικο
Μορφολογία
Το Boston Terrier είναι ένα δυνατό, μυώδες σκυλί. Χαρακτηριστικό τους είναι το ευρύ ρύγχος και τα μεγάλα, σκούρα, στρογγυλά –σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους- μάτια. Έχει κοντά, όρθια αυτιά και μεγάλη μαύρη μύτη. Τα πόδια του είναι κοντά, μυώδη και δυνατά. Έχει κοντό, γυαλιστερό τρίχωμα που εμφανίζεται σε διάφορους χρωματισμούς όπως ξανθό-άσπρο, καφέ-άσπρο και μαύρο-άσπρο.

Ιστορικό
Το Boston Terrier ξεκίνησε να εκτρέφεται στις ΗΠΑ για να συμμετέχει σε κυνομαχίες. Αρχικά η φυλή αυτή είχε πολύ μεγαλύτερο μέγεθος, περίπου 17 κιλά και ήταν διασταύρωση του English Bulldog και του English white terrier (σήμερα έχει εκλείψει). Γύρω στα τέλη του 1800, οι αμαξάδες των αριστοκρατών, ξεκίνησαν να εκτρέφουν τη συγκεκριμένη φυλή. Λόγω του επαγγέλματός τους, είχαν πρόσβαση σε πολλά από τα εξαίρετα σκυλιά των εργοδοτών τους. Μια διασταύρωση English Bulldog και English white οδήγησε στη δημιουργία ενός σκύλου ονόματι «Judge Hooper». Το «Judge Hooper» συνέχισε να εκτρέφεται με την βοήθεια ενός μικρότερου σε μέγεθος θηλυκού. Αυτό συνεχίστηκε για 2-3 γέννες. Τα κουτάβια από αυτές τις γέννες, ζευγάρωσαν με το Γαλλικό Bulldog και έτσι γεννήθηκαν οι πρόγονοι του σημερινού boston Terrier. Από το 1889 κι έπειτα, η φυλή αυτή έγινε πάρα πολύ δημοφιλής στη Βοστώνη, από όπου πήρε και το όνομά της.

Περιποίηση
Το Boston Terrier δεν απαιτεί πολλή περιποίηση. Αρκεί ένα συχνό βούρτσισμα και ένα μπάνιο όποτε είναι απαραίτητο. Το πρόσωπό του και τα μάτια του θα πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά με υγρό πανί. Επίσης θα πρέπει να γίνεται συχνός έλεγχος στα αυτιά του και να διατηρούνται κομμένα τα νύχια του.

Γενικά θέματα υγείας
Εξαιτίας του μεγάλου ρύγχους και του κοντού κεφαλιού, το boston terrier είναι ευαίσθητο σε αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης, μπορεί να παρουσιάσει ροχαλητό. Αυτή η φυλή ζει συνήθως για 15 ή και περισσότερα χρόνια και κατά μέσο όρο δίνει 3 με 4 κουτάβια ανά γέννα.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Boston Terrier μπορεί άνετα να ζήσει ευτυχισμένο και σε ένα μικρό διαμέρισμα. Είναι ήσυχο όταν βρίσκεται σε εσωτερικούς χώρους και δεν απαιτείται η ύπαρξη αυλής ή κήπου. Θα πρέπει να φροντίζουμε να βρίσκεται σε φυσιολογικές κλιματολογικές συνθήκες, καθώς είναι ευαίσθητο σε ακραίες θερμοκρασίες. Απολαμβάνει τις σύντομες βόλτες και τα παιχνίδια με τον ιδιοκτήτη του.
Σχετικά είδη