Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Σπίτς - spitz
Το Spitz είναι πολύ ζωντανό, φιλικό και άγρυπνο σκυλάκι. Επίσης είναι πολύ παιχνιδιάρικο, συντροφικό και αγαπάει πολύ την οικογένειά του. Ταιριάζει καλύτερα με οικογένειες που έχουν παιδιά σε μεγάλη ηλικία. Ενδέχεται να παρουσιάσει δείγματα επιθετικής συμπεριφοράς, γι αυτό είναι απαραίτητο να εκπαιδευτεί και να κοινωνικοποιηθεί από νεαρή ηλικία. Πρέπει να σημειωθεί ότι το Spitz θα ενημερώσει γρήγορα μια οικογένεια για την παρουσία ενός επισκέπτη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι σκύλος φύλακας.
Άλλη ονομασία:
Suomenpystykorva, Finsk Spets
Καταγωγή ράτσας:
Φιλανδία
Ύψος:
38-50 Εκατοστά | 15-20 Inches
Βάρος:
14-16 Κιλά | 31-35 Pounds
Group
Σκύλοι συντροφιάς
Χρωματισμός
Λευκό, μπεζ, πορτοκαλί
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς
Ιδιοσυγκρασία
Φιλικό, προστατευτικό, παιχνιδιάρικο, στοργικό
Μορφολογία
Το Spitz είναι αρκετά γνωστό για την εμφάνισή του και το κοκκινωπό χρώμα του. Συχνά παρομοιάζεται με αλεπού. Έχει αμυγδαλωτά μαύρα μάτια και μαύρη μύτη. Η ουρά του είναι πλούσια και φουντωτή, γυριστή πάνω από την πλάτη του. Το τρίχωμά του είναι μεσαίου μήκους, πλούσιο, με ίσια τρίχα και εμφανίζεται σε χρώματα όπως κοκκινωπό, μελί και λευκό.

Ιστορικό
Το Spitz κατάγεται από τη Ρωσία και βρέθηκε στη Φινλανδία για να χρησιμεύσει ως σκυλί κυνηγιού. Θεωρείται το εθνικό σκυλί της Φινλανδίας. Σήμερα, αυτή η φυλή είναι δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο, ιδιαίτερα στις σκανδιναβικές χώρες.

Περιποίηση
Αν και το τρίχωμά του είναι μεσαίου μήκους, δεν απαιτεί ιδιαίτερη περιποίηση. Θέλει τακτικό μπάνιο και συχνό χτένισμα για να διατηρείται καθαρό και λαμπερό.

Γενικά θέματα υγείας
Το Spitz είναι επίσης γνωστό για την άριστη υγεία του. Από όλες τις φυλές, έχει τα χαμηλότερα ποσοστά προβλημάτων. Ο προσδόκιμος χρόνος ζωής, είναι τα 12 με 15 έτη.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Spitz δεν απαιτεί πολύ χώρο για την άσκησή του και μπορεί άνετα να παραμείνει σε ένα διαμέρισμα, αρκεί να έχει καθημερινά την δυνατότητα να κάνει μια μεγάλη βόλτα.
Σχετικά είδη