Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Σιχ Τσού - Shih Tzu
Το Shih Tzu είναι χαρούμενο, στοργικό, εξωστρεφές και φιλικό προς όλους. Είναι τολμηρό, έξυπνο και ευγενικό. Έχει ανάγκη την ανθρώπινη επαφή και του αρέσει να παίζει με τα παιδιά.
Άλλη ονομασία:
Chrysanthemum Dog
Καταγωγή ράτσας:
Θιβέτ
Ύψος:
26-29 Εκατοστά | 10-11 Inches
Βάρος:
04-07 Κιλά | 09-16 Pounds
Group
Σκύλοι συντροφιάς
Χρωματισμός
Όλα τα χρώματα εκτός από το λευκό
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς
Ιδιοσυγκρασία
Φιλικό, προστατευτικό, ανεξάρτητο
Μορφολογία
Το Shih Tzu είναι ένα μικρόσωμο σκυλί με ωραία εμφάνιση. Έχει μυώδη, αδύνατα, ίσια πόδια, με πλούσιο τρίχωμα. Το στρογγυλό κεφάλι του είναι ευρύ, σε αναλογία με το υπόλοιπο σώμα του. Έχει πλούσιο, μακρύ, πυκνό τρίχωμα, ίσιο, ή ελαφρώς κυματιστό και εμφανίζεται σε διάφορα χρώματα.

Ιστορικό
Πρόσφατη έρευνα και ανάλυση DNA επιβεβαιώνει ότι το Shih Tzu είναι μία από τις παλαιότερες φυλές σκύλων. Προέρχεται από την Κίνα, πιθανών ως αποτέλεσμα διασταύρωσης μεταξύ του Pekingese και του Lhasa Apso. Η φυλή ήταν ένα από τα αγαπημένα σκυλιά της Κίνας και για πολλά χρόνια οι Κινέζοι αρνήθηκαν να πωλούνται αυτά τα σκυλιά στον δυτικό κόσμο. Ηταν άγνωστο στον υπόλοιπο κόσμο μέχρι το 1930 που έφτασε στην Αγγλία. Η φυλή αναγνωρίστηκε επίσημα στη Βρετανία το 1946. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν τη φυλή το 1969.

Περιποίηση
Το Shih Tzu πρέπει να καλλωπίζεται σε καθημερινή βάση. Χρειάζεται χτένισμα και βούρτσισμα για να διατηρείται το τρίχωμά του καθαρό.

Γενικά θέματα υγείας
Το Shih Tzu είναι ευαίσθητο στα αυτιά, τα μάτια και σε αναπνευστικά προβλήματα. Τα δόντια του πρέπει να ελέγχονται τακτικά από κτηνίατρο. Συνήθως ζει για 15 ή περισσότερα χρόνια.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Shih Tzu προσαρμόζεται πολύ καλά στη ζωή σε ένα μικρό διαμέρισμα. Λόγω του πλούσιου τρίχωματός του, δεν θα πρέπει να εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες.
Σχετικά είδη