Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Σιβηριανός Χάσκι - Siberian Husky
Το Husky είναι παιχνιδιάρικο, στοργικό και έξυπνο. Δημιουργεί ισχυρό δέσιμο με την οικογένειά του. Είναι σχετικά υπάκουο, πολύ τρυφερό, κοινωνικό και εκπαιδεύεται εύκολα. Είναι πολύ δραστήριο και ενεργητικό, ιδίως ως κουτάβι. Είναι γενικά πολύ καλό με τα παιδιά και με άλλα κατοικίδια.
Άλλη ονομασία:
Καταγωγή ράτσας:
Ρωσσία
Ύψος:
50-61 Εκατοστά | 20-24 Inches
Βάρος:
16-27 Κιλά | 35-60 Pounds
Group
Σκύλοι Εργασίας
Χρωματισμός
Άσπρο-γκρί, άσπρο-καφέ
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς
Ιδιοσυγκρασία
Φιλικό, έξυπνο, συντροφικό, προστατευτικό
Μορφολογία
Το Husky είναι ένα μεσαίου μεγέθους, χαριτωμένο σκυλί εργασίας. Έχει συμπαγές, δυνατό σώμα και διαθέτει αξιοθαύμαστη αντοχή και ταχύτητα. Τα πόδια του είναι δυνατά, μυώδη, ίσια με γερά οστά. Το κεφάλι του είναι μεσαίου μεγέθους, ελαφρώς στρογγυλεμένο στην κορυφή και λεπταίνει κατεβαίνοντας προς το ρύγχος. Τα μάτια του είναι αμυγδαλωτά σε χρώμα γαλάζιο, ή καφέ, ή συνδυασμό και των δύο. Το τρίχωμά του αποτελείται από δύο στρώματα και του δίνει μεγάλη αντοχή σε χαμηλές θερμοκρασίες. Τα χρώματά του είναι ανάμεσα σε μαύρο, γκρι και λευκό.

Ιστορικό
Το Husky έφτασε στην Αλάσκα το 1909. Κατάγεται από τη Σιβηρία, όπου είχε χρησιμοποιηθεί για να σέρνει έλκηθρα. Λόγω της αντοχής, της δύναμης και της εργατικότητάς του, ήταν ιδανικό για τις σκληρές συνθήκες της Σιβηρίας. Έφτασε στην Αμερική μαζί με εμπόρους γούνας για να συμμετάσχει στην Αρκτική σε αγώνες. Το 1925, όταν εκδηλώθηκε επιδημία διφθερίτιδας στην Αλάσκα, το Husky χρησιμοποιήθηκε για να μεταφέρει φάρμακο στους ασθενείς. Αυτή η ηρωική πράξη οδήγησε σε αύξηση της δημοτικότητας της φυλής. Αν και καθιερώθηκε ως σκύλος εργασίας, το Husky είναι ολοένα και πιο δημοφιλής ως σκύλος συντροφιάς.

Περιποίηση
Το τρίχωμα του Husky δεν απαιτεί πολύ περιποίηση. Αρκεί ένα τακτικό βούρτσισμα.

Γενικά θέματα υγείας
Το Husky όπως πολλές άλλες φυλές, θα πρέπει να ελέγχεται για δυσπλασίες. Επίσης είναι ευαίσθητο σε δερματικές παθήσεις. Ζει συνήθως από 12 έως 15 έτη.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Husky μπορεί να μάθει να ζει σε ένα διαμέρισμα εάν ασκείται επαρκώς και είναι καλά εκπαιδευμένο. Πρόκειται για ένα πολύ δραστήριο σκυλί και απαιτείται η ύπαρξη αυλής ή κήπου για να τρέχει και να γυμνάζεται ελεύθερα. Δεν έχει μεγάλη αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και γι αυτό δεν πρέπει να ασκείται όταν κάνει ζέστη.
Σχετικά είδη