Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Σαρ Πέι - Shar  pei
Το Shar-Pei είναι παιχνιδιάρικο, θαρραλέο, επίμονο και ενεργητικό. Από τη φύση του είναι πολύ πιστό στον ιδιοκτήτη του. Πρόκειται για μια έξυπνη φυλή που δεν ανταποκρίνεται δουλικά στις εντολές. Εάν είναι κατάλληλα κοινωνικοποιημένο από νεαρή ηλικία, τα πηγαίνει καλά με γάτες, παιδιά και ξένους. Είναι χαλαρό, ήρεμο και αφοσιωμένο. Είναι καλός φύλακες και πολύ καλός σύντροφος. Επειδή είναι επίμονο και τολμηρό, χρειάζεται σταθερή, συνεπή εκπαίδευση από έμπειρο ιδιοκτήτη. Δεν του αρέσει το νερό και θα κάνει ό,τι μπορεί για να μείνει μακριά από αυτό.
Άλλη ονομασία:
Chinese Fighting Dog
Καταγωγή ράτσας:
Κίνα
Ύψος:
46-51 Εκατοστά | 18-20 Inches
Βάρος:
18-25 Κιλά | 40-55 Pounds
Group
Σκύλοι Εργασίας
Χρωματισμός
Μαύρο, κανελί, κρεμ
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς, φύλακας
Ιδιοσυγκρασία
Φιλικό, έξυπνο, συντροφικό, προστατευτικό
Μορφολογία
Το Shar-Pei είναι μεσαίου μεγέθους σκυλί με μέτρια ανάπτυξη και διακριτικά χαρακτηριστικά. Η ουρά του είναι στρογγυλή, χοντρή και τυλίγεται πάνω από την πλάτη. Τα πόδια του είναι κοντά, μυώδη, ίσια, σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Το ρύγχος του είναι πλατύ και καλύπτεται από τις χαρακτηριστικές ζάρες, όπως επίσης ο λαιμός και το πρόσωπο του Shar pei. Τα μάτια του είναι μικρά, αμυγδαλωτά και σκούρα και τα αυτιά του είναι πολύ μικρά, τριγωνικά και στρογγυλεύουν στις άκρες. Το τρίχωμά του είναι κοντό, σκληρό και άγριο στην υφή, σε χρώματα όπως κρεμ, ξανθό, καφέ και μαύρο.

Ιστορικό
Η ακριβής προέλευση του Shar-Pei είναι άγνωστη. Πολλοί πιστεύουν ότι η φυλή είναι απόγονος του Chow Chow, ωστόσο η μόνη σαφής σύνδεση μεταξύ αυτών των δύο φυλών είναι το μοβ χρώμα στη γλώσσα. Υπάρχουν εικόνες σε αγγεία που δηλώνουν την ύπαρξη του Shar-Pei καθ 'όλη τη διάρκεια της Δυναστείας των Χαν (206 π.Χ.). Για πολλά χρόνια χρησιμοποιήθηκε ως σκυλί εργασίας στην κινεζική ύπαιθρο. Λόγω της εξυπνάδας και της δύναμής του, ήταν τέλεια επιλογή για το κυνήγι, την φύλαξη των τροφίμων και την προστασία της οικογένειας. Κατά τη διάρκεια της κομμουνιστικής επανάστασης το Shar-Pei κινδύνεψε με αφανισμό. Αρκετά από αυτά τα σκυλιά διασώθηκαν από έναν επιχειρηματία του Χονγκ Κονγκ που ονομαζόταν Matgo Law. Αυτός ο άνθρωπος κέρδισε την προσοχή των Αμερικανών το 1973 μέσω ενός περιοδικού με σκύλους, που προώθησε την ιδέα της διάσωσης του Shar-Pei. Η δημοτικότητα της φυλής έχει αυξηθεί πάρα πολύ κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.

Περιποίηση
Το κοντό τρίχωμα του Shar Pei πρέπει να βουρτσίζεται τακτικά. Κατά την διάρκεια της περιόδου που αλλάζει τρίχωμα, θα πρέπει γίνεται μπάνιο εβδομαδιαίως και να βουρτσίζεται καθημερινά, για να απομακρυνθούν οι νεκρές τρίχες.

Γενικά θέματα υγείας
Το Shar-Pei είναι ευπαθές σε κληρονομικά δερματικά προβλήματα. Αυτή η φυλή έχει μια μέση προσδοκώμενη διάρκεια ζωής έως και 10 έτη.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Shar Pei μπορεί άνετα να ζήσει σε διαμέρισμα, αρκεί να γυμνάζεται επαρκώς. Δεν απαιτείται η ύπαρξη αυλής ή κήπου, αλλά θα πρέπει καθημερινά να έχει την ευκαιρία να βγει βόλτα. Είναι ευαίσθητο στις υψηλές θερμοκρασίες και δεν πρέπει να μένει εκτεθειμένο όταν κάνει ζέστη.
Σχετικά είδη