Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Σαμογιέντ - Samoyed
Το Samoyed είναι ιδιαίτερα ευπροσάρμοστο, συνεργάσιμο και πιστό σκυλί. Έχει βολικό χαρακτήρα και είναι πάντα πρόθυμο να ευχαριστήσει τον ιδιοκτήτη του. Συνήθως δένεται με ένα μέλος της οικογένειας αλλά τους αγαπά και τους προστατεύει όλους. Είναι πολύ κοινωνικό και φιλικό, γι αυτό δεν αποτελεί ιδανικό φύλακα. Είναι μάλιστα πιθανό να προσπαθήσει να κάνει φίλο έναν εισβολέα. Είναι ιδιαίτερα ευφυές και εκπαιδεύεται εύκολα. Ωστόσο οι ιδιοκτήτες του θα πρέπει να διαθέτουν υπομονή για την εκπαίδευσή του. Έχει την τάση να μασάει και μπορεί να προκαλέσει ζημιές αν παραμείνει μόνο του για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Άλλη ονομασία:
Καταγωγή ράτσας:
Ρωσσία
Ύψος:
53-61 Εκατοστά | 21-24 Inches
Βάρος:
20-30 Κιλά | 45-65 Pounds
Group
Σκύλοι Εργασίας
Χρωματισμός
Λευκό
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς
Ιδιοσυγκρασία
Φιλικό, έξυπνο, συντροφικό, στοργικό
Μορφολογία
Το Samoyed είναι όμορφο, κομψό, με περήφανη κίνηση. Είναι ευέλικτο και δραστήριο παρόλο τον όγκο του. Έχει μεγάλο κεφάλι, το ρύγχος του είναι μέσου μήκους και πλάτους και λεπταίνει καταλήγοντας στη μύτη. Τα αυτιά του είναι σε αρμονία μεγέθους με το υπόλοιπο κεφάλι και καλύπτονται από πλούσιο τρίχωμα. Έχει αμυγδαλωτά, έξυπνα, καστανά ή γαλάζια μάτια. Το τρίχωμά του είναι παχύ, πλούσιο, μακρύ και το προστατεύει από δύσκολες καιρικές συνθήκες. Το χρώμα του είναι λευκό ή κρεμ.

Ιστορικό
Οι Samoyed ήταν ένας λαός κυνηγών και ψαράδων που έζησε στη Σιβηρία τους αρχαίους χρόνους. Για αιώνες, οι Samoyeds χρησιμοποιούσαν ένα όμορφο, εύρωστο άσπρο σκύλο για να τραβήξει έλκηθρα τους. Τελικά, αυτό το σκυλί έγινε γνωστό με το όνομα του λαού. Ένας εξερευνητής που ονομάζεται Robert Scott έφερε πολλά από αυτά τα σκυλιά μαζί του στην Αγγλία το 1889. Από τότε, η φυλή έχει εξαπλωθεί. Σήμερα το Samoyed είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σκυλιά συντροφιάς.

Περιποίηση
Το αφράτο και πλούσιο τρίχωμα του Samoyed απαιτεί εκτενή περιποίηση. Πρέπει να βουρτσίζεται πολύ συχνά για να διατηρείται καθαρό.

Γενικά θέματα υγείας
Όπως πολλές άλλες μεγαλύτερες φυλές σκύλων, το Samoyed θα πρέπει να ελέγχεται για δυσπλασία. Ζει συνήθως από 12 έως 15 έτη.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Samoyed μπορεί να ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα αρκεί να ασκείται καθημερινά. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δραστήριο σκυλί και θα είναι ευτυχισμένο αν υπάρχει μια μικρή έστω αυλή. Εξαιτίας του τριχώματός του, είναι ευαίσθητο στις υψηλές θερμοκρασίες και δεν θα πρέπει να γυμνάζεται υπερβολικά όταν κάνει ζέστη.
Σχετικά είδη