Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Σέτλαντ ποιμενικός - Shetland Sheepdog
Το Shetland αγαπά πολύ την οικογένειά του. Είναι υπάκουο και κάνει ό,τι μπορεί για να ευχαριστεί τους ιδιοκτήτες του. Αγαπά πολύ τα παιδιά και απολαμβάνει να παίζει μαζί τους. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να του διαθέτουν αρκετό χρόνο και να του μαθαίνουν νέα πράγματα, καθώς του αρέσει ιδιαίτερα η μάθηση. Η εξυπνάδα είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό του και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο έξυπνα σκυλιά.
Άλλη ονομασία:
Καταγωγή ράτσας:
Αγγλία
Ύψος:
46-51 Εκατοστά | 18-20 Inches
Βάρος:
18-25 Κιλά | 40-55 Pounds
Group
Σκύλοι Εργασίας
Χρωματισμός
Μαύρο, κανελί, κρεμ
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς, φύλακας
Ιδιοσυγκρασία
Φιλικό, έξυπνο, συντροφικό, προστατευτικό
Μορφολογία
Το Shetland είναι μεσαίου μεγέθους σκυλί με μέτρια ανάπτυξη και διακριτικά χαρακτηριστικά. Η ουρά του είναι στρογγυλή, χοντρή και τυλίγεται πάνω από την πλάτη. Τα πόδια του είναι κοντά, μυώδη, ίσια, σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Το ρύγχος του είναι πλατύ και καλύπτεται από τις χαρακτηριστικές ζάρες, όπως επίσης ο λαιμός και το πρόσωπο του Shar pei. Τα μάτια του είναι μικρά, αμυγδαλωτά και σκούρα και τα αυτιά του είναι πολύ μικρά, τριγωνικά και στρογγυλεύουν στις άκρες. Το τρίχωμά του είναι κοντό, σκληρό και άγριο στην υφή, σε χρώματα όπως κρεμ, ξανθό, καφέ και μαύρο.

Ιστορικό
Το Shetland κατάγεται από το νησί Shetland στα ανοικτά των ακτών της Σκωτίας. Στο νησί υπήρχαν ήδη τα κόλλεϊ, τα οποία διασταυρώθηκαν με ένα σκύλο που ονομάζεται Yakkin και έφτασε στο νησί από ισλανδούς ψαράδες. Μέχρι το 18ο αιώνα το Shetland, όπως το γνωρίζουμε σήμερα, χρησίμευε για να φρουρεί τα πρόβατα. Από το 1900 κι έπειτα, έγινε γνωστό και σε άλλα μέρη του κόσμου και εξαπλώθηκε.

Περιποίηση
Ο καλλωπισμός είναι αρκετά απλός για το Shetland. Αρκεί ένα ελαφρύ ψέκασμα με νερό και βούρτσισμα για να διατηρείται καθαρό. Μπάνιο θα πρέπει να γίνεται μόνο εφόσον είναι απαραίτητο.

Γενικά θέματα υγείας
Το Shetland έχει ορισμένα γενετικά προβλήματα, όπως στεφανιαία νόσο, επιληψία, υπερθυρεοειδισμό και η νόσος von Willebrand. Ακόμη και αν οι ανησυχίες αυτές φαίνονται αρκετές, το Shetland είναι ένα σχετικά ανθεκτικό σκυλί. Η μέση διάρκεια ζωής του είναι περίπου 12 έως 15 έτη.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Shetland ζει άνετα μέσα σε ένα διαμέρισμα αρκεί να έχουμε υπόψιν ότι χρειάζεται άφθονο χώρο και χρόνο για την καθημερινή άσκησή του.
Σχετικά είδη