Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Σέτερ Ιρλανδικός - Setter Irish
Το Irish setter είναι ένα δραστήριο, έξυπνο και ανεξάρτητο σκυλάκι. Δεν διαθέτει ένστικτο φύλακα και ταιριάζει πολύ καλά με άλλα σκυλιά και ζώα. Είναι πολύ καλό και με τα παιδιά. Όμως μπορεί να είναι δύσκολο στην εκπαίδευσή του, λόγω του ανεξάρτητου χαρακτήρα του γι αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερο χειρισμό. Προσαρμόζεται γρήγορα σε οποιοδήποτε κλίμα, έχει εξαίρετη όσφρηση και ως εκ τούτου είναι εξαίρετος κυνηγός.
Άλλη ονομασία:
Red setter
Καταγωγή ράτσας:
Ιρλανδία
Ύψος:
61-71 cm | 24-28 in
Βάρος:
25-34 Κιλά | 55-75 Pounds
Group
Σκύλοι κυνηγετικοί
Χρωματισμός
Κανελί
Χρησιμότητα
Σκύλος κυνηγετικός
Ιδιοσυγκρασία
Φιλικό, έξυπνο, συντροφικό, παιχνιδιάριο, δραστήριο
Μορφολογία
Το Irish setter εμφανίζεται σε δύο χρωματικούς τύπους, το τυπικό κανελί και το κοκκινωπό με το λευκό στήθος, το οποίο είναι γνωστό και ως Field setter. Αυτό το setter δεν είναι τόσο σκούρο και είναι μικρότερο σε μέγεθος από το Irish setter. Ωστόσο εδώ και 30-40 χρόνια και το Irish τείνει να γίνεται μικρότερο σε μέγεθος.

Ιστορικό
Το Ιρλανδέζικο σέτερ όπως και το Αγλικό Σέτερ είναι απόγονοι του Spanish pointer. Αρχικά ήταν λευκό με κόκκινες πιτσιλιές και κοντύτερα πόδια απ ότι σήμερα. Στη συνέχεια όμως, με προσεγμένη και επιλεκτική αναπαραγωγή, εμφανίστηκε το καθαρό, κλασσικό χρώμα του κανελί setter

Περιποίηση
Το Ιρλανδέζικο σέτερ πρέπει να βουρτσίζεται καθημερινά για να μην μπερδεύεται το τρίχωμά του και να διατηρείται καθαρό και γυαλιστερό. Συστήνεται να αραιώνετε το τρίχωμα στην περιοχή γύρω από τα αυτιά καθώς και να καθαρίζετε το εσωτερικό τους, από το περιττό τρίχωμα. Μπάνιο να γίνεται μόνο όποτε είναι απαραίτητο για να μην απομακρύνονται τα φυσικά έλαια του τριχώματος.

Γενικά θέματα υγείας
Το Ιρλανδέζικο σέτερ είναι ευαίσθητο σε δερματικές αλλεργίες, σε μολύνσεις των ματιών και σε φλεγμονές των αυτιών γι αυτό και απαιτείται συχνός έλεγχος. Επίσης θέλει προσοχή στη διατροφή του, γιατί μπορεί να υποφέρει από πρηξίματα και συστήνεται να του δίνετε 2-3 μικρά γεύματα την ημέρα, αντί για ένα μεγάλο.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Ιρλανδέζικο σέτερ δεν είναι κατάλληλο για διαμέρισμα και γενικά δεν είναι σκυλί για την πόλη. Χρειάζεται πολύ άσκηση και πού χώρο για να τρέξει.
Σχετικά είδη