Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Ροτβάϊλερ - Rottweiler
Το Ροτβάιλερ είναι γενναίο και πιστό. Έχει ανεπτυγμένο ένστικτο προστασίας για την οικογένειά του και θα την υπερασπιστεί σθεναρά αν χρειαστεί. Είναι αξιόπιστο, σοβαρό, ήρεμο και συντροφικό αλλά απαιτείται έγκαιρη και σωστή εκπαίδευση για να μη εκδηλώσει επιθετική συμπεριφορά. Αυτή η φυλή απαιτεί ένα κυρίαρχο ιδιοκτήτη. Έχει μερικές φορές την τάση να είναι επιθετικό με άλλα σκυλιά. Εάν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο, είναι πολύ καλό με τα παιδιά.
Άλλη ονομασία:
Καταγωγή ράτσας:
Γερμανία
Ύψος:
61-68 Εκατοστά | 24-27 Inches
Βάρος:
38-58 Κιλά | 85-130 Pounds
Group
Σκύλοι Εργασίας
Χρωματισμός
Μαύρο με καφέ
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς, φύλακας
Ιδιοσυγκρασία
Έξυπνο, συντροφικό, προστατευτικό, φιλικό
Μορφολογία
Το Ροτβάιλερ είναι ένας σχετικά μεγάλος σκύλος με δυναμική εμφάνιση και ευκινησία. Έχει βαρύ κορμό και μεγάλο, πλατύ στήθος. Τα πόδια του είναι ίσια, μακριά και συμπαγή. Το κεφάλι του είναι μεσαίου μεγέθους, ευρύ ανάμεσα στα αυτιά και το μέτωπο. Έχει σκούρο τριγωνικό ρύγχος και δυνατά, καλοσχηματισμένα δόντια. Τα μάτια του είναι μεσαίου μεγέθους, αμυγδαλωτά και σκούρα. Το τρίχωμά του είναι κοντό, άγριο και πυκνό, σε χρώματα μαύρο/καφέ.

Ιστορικό
Ενώ η ακριβής προέλευση του Rottweiler είναι άγνωστη, είναι πολύ πιθανό να είναι απόγονος του ιταλικού mastiff. Αρχικά είχε εκτραφεί στην γερμανική πόλη Rottweil από όπου πήρε και το όνομά του. Κατά το Μεσαίωνα χρησιμοποιήθηκε ως σκυλί φρουράς. Για μεγάλο διάστημα χάθηκε, μέχρι τις αρχές του εικοστού αιώνα οπότε και συνεχίστηκε η εκτροφή του στη Στουτγκάρδη.

Περιποίηση
Το κοντό τρίχωμα του Ροτβάϊλερ απαιτεί πολύ λίγη περιποίηση και συντήρηση. Αρκεί το τακτικό βούρτσισμα.

Γενικά θέματα υγείας
Το Ροτβάιλερ θα πρέπει να ελέγχεται για δυσπλασίες. Χρειάζεται τακτικός έλεγχος στην καρδιά, στα μάτια και στο θυρεοειδή. Επίσης, δεν αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες. Συνήθως ζει 10 έως 12 έτη.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Rottweiler μπορεί να ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα αρκεί να ασκείται καθημερινά Είναι πολύ αθλητικό σκυλί και απαιτεί πολλή γυμναστική. Απολαμβάνει να τρέχει και να πηγαίνει μεγάλες βόλτες, καθώς και να εκτελεί εργασίες που του ανατίθενται.
Σχετικά είδη