Αγορά – Κουτάβια – Τιμές - Πόϊντερ - Pointer
Το Pointer είναι ένα χαρούμενο, δραστήριο σκυλί, αφοσιωμένο και πιστό στην οικογένειά του. Έχει πολύ υπομονή και είναι πολύ καλός σύντροφος για οικογένειες με παιδιά. Είναι πολύ έξυπνο, ευγενικό και προσαρμόζεται πολύ εύκολα σε διάφορες καταστάσεις. Πρέπει να κοινωνικοποιηθεί σωστά από νεαρή ηλικία, ώστε να αποφύγουμε άτολμη και διστακτική συμπεριφορά. Συνήθως δεν είναι καθόλου επιθετικό με άλλα σκυλιά και ζώα. Είναι επιφυλακτικό με τους ξένους, ωστόσο δεν θεωρείται σκυλί φύλακας.
Άλλη ονομασία:
Καταγωγή ράτσας:
Αγγλία
Ύψος:
56-61 Εκατοστά | 22-24 Inches
Βάρος:
20-30 Κιλά | 44-66 Pounds
Group
Σκύλοι κυνηγετικοί
Χρωματισμός
Αρκετοί συνδυσμοί, μεταξύ των οποίων και άσπρο με μαύρα "μπαλώματα"
Χρησιμότητα
Σκύλος κυνηγετικός
Ιδιοσυγκρασία
Φιλικό, έξυπνο, συντροφικό, παιχνιδιάριο, δραστήριο
Μορφολογία
Το Pointer είναι επίσης γνωστό και ως English Pointer. Θεωρείται μια από τις πιο αριστοκρατικές φυλές κι αυτό φαίνεται τόσο από την εμφάνισή του όσο και από την κίνησή του. Έχει αθλητικό σώμα, με δυνατούς μυς. Το τρίχωμά του είναι κοντό, λαμπερό και λείο σε λευκό φόντο με καστανά, κοκκινωπά, μαύρα ή καφέ «μπαλώματα» και στίγματα. Το χρώμα των ματιών του, συνήθως εξαρτάται από το χρώμα του τριχώματος. Μπορεί να είναι καστανά ανοικτά ή σκούρα, ή μαύρα.

Ιστορικό
Οι περισσότεροι ιστορικοί που έχουν μελετήσει τη φυλή συμφωνούν ότι το Pointer εμφανίστηκε πριν από διακόσια χρόνια μετά από διασταύρωση των φυλών: Foxhound, Italian Pointer, Greyhound, Bloodhound, Setter, Bulldog και Newfoundland. Ενώ οι περισσότερες φυλές δεν περιέχουν τόσο μεγάλη διασταύρωση, το αποτέλεσμα ήταν προφανώς μια φυλή με πληθώρα εξαιρετικών χαρακτηριστικών που εξακολουθούν να εκτιμώνται μέχρι σήμερα. Το Pointer όπως το γνωρίζουμε σήμερα, υπάρχει εδώ και περίπου 80 χρόνια. Η φυλή πήρε το όνομά της από τη ακίνητη θέση που παίρνει όταν εντοπίζει το θήραμά του (point). Ιστορικές πηγές τοποθετούν το Pointer στην Αγγλία γύρω στο 1650, οπότε και χρησιμοποιήθηκε για τον εντοπισμό των θηραμάτων στο κυνήγι λαγού. Από τις αρχές του 18ου αιώνα το Pointer έγινε μια πολύ δημοφιλής φυλή.

Περιποίηση
Το Pointer πρέπει να τρέφεται σωστά και υγιεινά και να γυμνάζεται κάθε μέρα όσο το δυνατόν περισσότερο. Το τρίχωμά του είναι κοντό και εύκολο στην περιποίηση. Χρειάζεται μόνο ένα τακτικό βούρτσισμα και μπάνιο όποτε είναι απαραίτητο. Είναι σημαντικό να ελέγχετε τα πόδια ενός Pointer σε τακτική βάση, ιδίως μετά από άσκηση και τρέξιμο. Αν εκτεθεί σε βροχή ή έντονες καιρικές συνθήκες, πρέπει να το στεγνώσουμε γρήγορα και πολύ καλά, γιατί είναι πολύ ευαίσθητο στο κρύο.

Γενικά θέματα υγείας
Το Pointer όπως και άλλες μεγαλόσωμες φυλές, θα πρέπει να ελέγχεται προσεκτικά για δυσπλασίες. Επίσης, έχει προδιάθεση σε δυσλειτουργίες του θυρεοειδούς γι αυτό και θα πρέπει να ελέγχεται τακτικά. Αν ακολουθείται μια σωστή και υγιεινή διατροφή καθώς και αν γυμνάζεται καθημερινά τότε το Pointer μπορεί να ζήσει περίπου 13 χρόνια.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Pointer δε μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα, καθώς χρειάζεται αρκετό χώρο και χρόνο για να γυμνάζεται και ναι εξασκεί τις ικανότητές του. Καθώς θεωρείται ένα ακούραστο σκυλάκι, δεν του αρκεί η καθημερινή βόλτα κι έτσι δε μπορεί να ζήσει σε κλειστό χώρο. Ακόμα κι αν υπάρχει κήπος ή αυλή, θα πρέπει να είναι μεγάλης έκτασης, ώστε να μπορεί να τρέχει. Όμως, θα πρέπει να ζει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα το προφυλάσσει από το κρύο, γιατί είναι ευαίσθητο και χρειάζεται ζέστη.
Σχετικά είδη