Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Πομεράνιαν - Pomeranian
Το Pomeranian είναι ευφυές, ζωηρό και περίεργο. Είναι πιστό στον ιδιοκτήτη και την οικογένειά του, αλλά είναι πολύ ανεξάρτητο. Είναι τολμηρό και μερικές φορές είναι λίγο ευέξαπτο. Παρά το μικρό του μέγεθος, δε διστάζει να επιτεθεί σε άλλα σκυλιά, ακόμα και μεγαλύτερου μεγέθους. Είναι καχύποπτο με τους ξένους. Είναι άγρυπνο, περίεργο και απαιτητικό. Ωστόσο, με την κατάλληλη εκπαίδευση και την κοινωνικοποίηση σε νεαρή ηλικία, βελτιώνονται όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά. Δε συνιστάται για οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς είναι νευρικό. Αντίθετα, τα πάει πολύ καλά με παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας.
Άλλη ονομασία:
Καταγωγή ράτσας:
Γερμανία
Ύψος:
18-30 Εκατοστά | 07-12 Inches
Βάρος:
02 Κιλά | 03-07 Pounds
Group
Σκύλοι συντροφιάς
Χρωματισμός
Λευκό, βερυκοκί
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς
Ιδιοσυγκρασία
Φιλικό, προστατευτικό, παιχνιδιάρικο
Μορφολογία
Το Pomeranian είναι ένα χαριτωμένο μικρό σκυλί με έξυπνη έκφραση. Έχει κοντό αλλά δυνατό κορμό, με αναλόγου μεγέθους πόδια. Το κεφάλι του είναι ελαφρώς στρογγυλό στην κορυφή. Έχει μικρά αυτιά που στέκονται όρθια και φωτεινά, αμυγδαλωτά μάτια. Το τρίχωμά του αποτελείται από δύο στρώματα: ένα μαλακό, πυκνό εσωτερικό κι ένα εξωτερικό, με μακριά, ίσια, πλούσια τρίχα. Διακρίνεται σε δύο χρώματα: πορτοκαλί και κρεμ.

Ιστορικό
Το Pomeranian αναπτύχθηκε στην περιοχή Pomerania της Πρωσίας. Κατάγεται από την πολύ παλιά οικογένεια των Spitz. Διάσημοι ιδιοκτήτες αυτών των σκύλων είναι η Μαρία Αντουανέτα, ο Εμίλ Ζολά και ο Μότσαρντ. Η βασίλισσα Βικτώρια στα τέλη της δεκαετίας του 1800, ίδρυσε το δική της εκτροφείο της για την αναπαραγωγή του Pomeranian.

Περιποίηση
Το μακρύ τρίχωμα του Pomeranian πρέπει να βουρτσίζεται συχνά. Τα μάτια και τα αυτιά του πρέπει να καθαρίζονται σε καθημερινή βάση και τα δόντια του θα πρέπει να ελέγχονται τακτικά από κτηνίατρο.

Γενικά θέματα υγείας
Σε γενικές γραμμές το Pomeranian είναι ευαίσθητο σε προβλήματα του δέρματος και μολύνσεις στα μάτια. Επειδή η φυλή είναι ευπαθής σε πρόωρη απώλεια των δοντιών, θα πρέπει να τρώει ξηρά τροφή και μικρά μπισκότα σκύλων για να διατηρούνται τα ούλα και τα δόντια του σε καλή κατάσταση. Ζει συνήθως για 15 χρόνια ή και περισσότερα.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Pomeranian προσαρμόζεται πολύ καλά στη ζωή σε ένα μικρό διαμέρισμα. Λόγω του πλούσιου τρίχωματός του, δεν θα πρέπει να εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες. Απολαμβάνει τις μεγάλες βόλτες.
Σχετικά είδη