Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Πεκινουά - Pekignese
Το Pekingese είναι νευρικό, θαρραλέο και ανεξάρτητο. Είναι στοργικό και ευαίσθητο και αναζητά την ανθρώπινη συντροφιά. Είναι καχύποπτο με τους ξένους και συχνά γίνεται πεισματάρικο και ισχυρογνώμων. Λόγω της τάσης του να γαβγίζει πολύ, θεωρείται άριστος φύλακας για το σπίτι. Δεν συνιστάται για οικογένειες με μικρά παιδιά.
Άλλη ονομασία:
Lion Dog, Peking Palasthund
Καταγωγή ράτσας:
Κίνα
Ύψος:
15-23 Εκατοστά | 06-09 Inches
Βάρος:
03-04 Κιλά | 08-10 Pounds
Group
Σκύλοι συντροφιάς
Χρωματισμός
Όλα τα χρώματα εκτός από το λευκό
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς
Ιδιοσυγκρασία
Φιλικό, προστατευτικό, ανεξάρτητο
Μορφολογία
Το Pekingese είναι μια πολύ παλιά φυλή με εμφάνιση που εκφράζει θάρρος, τόλμη και ανεξαρτησία. Έχει μικρό, μυώδες σώμα, με μήκος λίγο μεγαλύτερο από το ύψος του. Το κεφάλι του είναι σε αναλογία μεγέθους με το σώμα του. Έχει κοντή, μαύρη μύτη με μεγάλα ρουθούνια. Το τρίχωμά του είναι μακρύ, χοντρό και αποτελείται από δύο στρώματα. Εμφανίζεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

Ιστορικό
Το Pekingese έχει πολύ ενδιαφέρον παρελθόν στην Κίνα. Πίστευαν ότι είναι η συνέχεια του θρυλικού Foo Dog που έδιωχνε τα πνεύματα. Ο λαός έπρεπε να τα υπηρετεί και πολλοί τιμωρήθηκαν με θάνατο όταν προσπάθησαν να τα κλέψουν. Κάθε φορά που ένας αυτοκράτορας πέθαινε, ένα Pekingese έπρεπε να θυσιαστεί ώστε να μπορεί να ταξιδέψει μαζί του στη μεταθανάτια ζωή. Μέχρι και το 1860 το Pekingese δεν είχε φτάσει στη Δύση. Όταν Βρετανοί και Γάλλοι στρατιώτες εισέβαλαν στο Summer Palace στην Κίνα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι κινέζοι στρατιώτες διατάχθηκαν να σκοτώσουν τα Pekingese, προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια των ξένων. Πέντε Pekingese επέζησαν και παραδόθηκαν στη βασίλισσα Βικτόρια. Αυτά τα πέντε σκυλιά αποτέλεσαν τη βάση για τη σημερινή φυλή. Το Pekingese αναγνωρίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1909.

Περιποίηση
Το μακρύ τρίχωμα του Pekingese πρέπει να είναι χτενισμένο και βουρτσισμένο σε καθημερινή βάση. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στο βούρτσισμα στα πόδια, όπου το τρίχωμα είναι πιο μακρύ και πλούσιο. Θα πρέπει να κάνει συχνά μπάνιο, με ειδικό σαμπουάν για σκύλους. Τα μάτια και το πρόσωπο θα πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά.

Γενικά θέματα υγείας
Το Pekingese κρυολογεί πολύ εύκολα και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Συνήθως ζει από 10 έως 15 έτη.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Pekingese είναι πολύ καλή επιλογή για εκείνους που ζουν σε διαμερίσματα. Δεν χρειάζεται πολύ χώρο ούτε πολύ χρόνο για την άσκησή του.
Σχετικά είδη