Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Παπιγιόν - Papijon
Το Papillon είναι ένα γλυκό και παιχνιδιάρικο σκυλί. Αγαπά ιδιαίτερα την οικογένειά του και δένεται με τα μέλη της. Ωστόσο, αυτή η φυλή δεν συμπαθεί τους ξένους και τους αντιμετωπίζει ως απειλή για την οικογένεια και το σπίτι. Συχνά είναι επιθετικό με τα άλλα σκυλιά, αλλά τα πάει πολύ καλά με τις γάτες.
Άλλη ονομασία:
Epagneul Nain
Καταγωγή ράτσας:
Γαλλία
Ύψος:
20-28 Εκατοστά | 08-11 Inches
Βάρος:
03-04 Κιλά | 08-10 Pounds
Group
Σκύλοι συντροφιάς
Χρωματισμός
Λευκό με "μπαλώματα" όλων των χρωμάτων εκτός από γκρι
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς
Ιδιοσυγκρασία
Στοργικό, φιλικό, προστατευτικό
Μορφολογία
Το Papillon είναι ένα χαριτωμένο και μικρό σκυλί με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Τα μεγάλα στρογγυλά μάτια του είναι πολύ εκφραστικά. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό είναι τα αυτιά του που είναι όρθια, με πλούσιο τρίχωμα και μοιάζουν με πεταλούδα (στα γαλλικά Papillon σημαίνει πεταλούδα). Έχει κοντά και αδύνατα πόδια. Ένα άλλο χαριτωμένο και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φυλής είναι η χνουδωτή ουρά, η οποία στηρίζεται χαμηλά στην πλάτη του. Έχει πλούσιο τρίχωμα, απαλό και ίσιο, όπου κατά τόπους είναι πιο μακρύ. Το χρώμα του είναι λευκό με μπαλώματα κάθε χρώματος, όπως καφέ, μαύρο, κόκκινο.

Ιστορικό
Το Papillon πρωτοεμφανίστηκε στην Ιταλία περίπου επτά αιώνες πριν. Αρχικά θεωρείτο ίδια φυλή με τα σπανιέλ και μάλιστα. Ήταν πολύ δημοφιλές κατά την περίοδο της Αναγέννησης και εμφανίζεται σε μεγάλο μέρος της τέχνης της εποχής. Ωστόσο, γάλλοι εκτροφείς δημιούργησαν το Papillon όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς από που προήλθε το όνομά του. Ξέρουμε μόνο ότι στα γαλλικά Papillon σημαίνει «πεταλούδα».

Περιποίηση
Το Papillon απαιτεί λίγη περιποίηση. Θέλει βούρτσισμα καθημερινά και μπάνιο όποτε χρειάζεται. Πολύ σημαντικό είναι το συχνό καθάρισμα των δοντιών του για να αποφύγουμε της συσσώρευση πέτρας.

Γενικά θέματα υγείας
Το Papillon είναι υγιές σκυλί με λίγες μόνο ανησυχίες. Μπορεί να ζήσει αρκετά χρόνια, συνήθως φτάνει τα 16 χρόνια.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Papillon απολαμβάνει να βρίσκεται μαζί με την οικογένειά του και πρέπει να ζει μαζί της. Χρειάζεται καθημερινή βόλτα για να παίζει και να γυμνάζεται.
Σχετικά είδη