Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Πίντσερ - Pinscher
Το Pinscher είναι ισχυρογνώμων, εγκάρδιο, και περήφανο. Είναι θαρραλέο, ζωηρό, απαιτητικό και πολύ πιστό στον κύριό του. Είναι ιδιαίτερα ευφυές και εκπαιδεύεται εύκολα. Μερικές φορές είναι επιφυλακτικό με τους ξένους. Αγαπάει πολύ τα παιδιά.
Άλλη ονομασία:
Reh Pinscher, Zwergpinscher, Mini Pin
Καταγωγή ράτσας:
Γερμανία
Ύψος:
25-30 Εκατοστά | 10-12 Inches
Βάρος:
04-05 Κιλά | 08-10 Pounds
Group
Σκύλοι συντροφιάς
Χρωματισμός
Μαύρο-καφέ, καφέ
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς
Ιδιοσυγκρασία
Φιλικό, προστατευτικό, παιχνιδιάρικο
Μορφολογία
Το μικροσκοπικό Pinscher είναι ένα σκυλί με στιβαρό, δεμένο σώμα και υπερήφανη εμφάνιση. Έχει μικρά, αδύνατα πόδια με δυνατούς και μυώδης μηρούς. Το κεφάλι του είναι στενό και μικροσκοπικό με αναλόγου μεγέθους ρύγχος. Η μύτη του είναι μαύρη και τα μάτια του ωοειδή, φωτεινά και σκούρα. Τα αυτιά του είναι μακριά, τριγωνικά και στέκονται όρθια. Έχει κοντό, λείο, γυαλιστερό τρίχωμα, που εμφανίζεται σε δύο χρωματισμούς: μαύρο-καστανό και σοκολατί.

Ιστορικό
Παρότι πολλοί πιστεύουν το αντίθετο, το Pinscher δεν σχετίζεται με το Doberman. Στην πραγματικότητα, το Pinscher είναι πολύ παλαιότερη φυλή. Αναπτύχθηκε στη Γερμανία, μετά από διασταυρώσεις μεταξύ διαφόρων τύπων τερριέ. Αρχικός σκοπός τους ήταν να κυνηγούν αρουραίους που είχαν εισβάλλει σε στάβλους.

Περιποίηση
Το Pinscher έχει κοντό τρίχωμα και είναι εύκολη η περιποίησή του. Αρκεί το τακτικό βούρτσισμα και μπάνιο μόνο όποτε είναι απαραίτητο.

Γενικά θέματα υγείας
Το Pinscher είναι ένα υγιές σκυλί. Ζει συνήθως για 15 χρόνια ή περισσότερα χρόνια.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το μικροσκοπικό Pinscher είναι κατάλληλο για διαμέρισμα. Αυτή η φυλή είναι ευαίσθητη στο κρύο. Δεν απαιτεί χρόνο και χώρο για άσκηση, αλλά θα πρέπει να έχει συχνά την ευκαιρία να τρέξει και να παίξει.
Σχετικά είδη