Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Πάγκ - Pug
Το Pug είναι γλυκό, χαρούμενο και φιλικό. Η οικογένεια είναι πολή σημαντική για το σκυλάκι αυτό. Είναι ευγενικό και ήρεμο και συντροφεύει άριστα τα παιδιά στο παιχνίδι. Είναι έξυπνο, υπάκουο και εκπαιδεύεται εύκολα.
Άλλη ονομασία:
Mops, Carlin
Καταγωγή ράτσας:
Κίνα
Ύψος:
25-35 Εκατοστά | 10-14 Inches
Βάρος:
06-09 Κιλά | 13-20 Pounds
Group
Σκύλοι συντροφιάς
Χρωματισμός
Μαύρο, γκρί, μπεζ
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς
Ιδιοσυγκρασία
Στοργικό, φιλικό, προστατευτικό
Μορφολογία
Το Pug είναι ένα χαριτωμένο σκυλί. Το κεφάλι του καλύπτεται από πτυχώσεις σαν ένα μικρό Shar Pei ή μπουλντόγκ. Έχει εξαιρετικά κοντό ρύγχος που καταλήγει σε μια μικρή μαύρη μύτη. Έχει χαριτωμένο πρόσωπο με μεγάλα, στρογγυλά μάτια και μικρά διπλωμένα αυτιά. Έχει τετράγωνο σωματότυπο με κοντά αδύνατα πόδια και κουλουριαστή ουρά. Το τρίχωμά του είναι κοντό και το συναντάμε σε χρώματα όπως μαύρο, κρεμ και ξανθό.

Ιστορικό
Το Pug πιθανών αναπτύχθηκε στην Ασία γύρω στον 5ο π.Χ. αιώνα. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες θεωρίες. Πιστεύεται ότι η φυλή έφτασε στην Αγγλία από τις βρετανικές δυνάμεις που ανακάλυψαν τα σκυλιά στην Κίνα κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης. Όταν το pug έφθασε τελικά στην Ευρώπη πριν από τον 16ο αιώνα, έγινε γρήγορα το αγαπημένο κατοικίδιο ζώο των πλουσίων. Το 1885, το Pug αναγνωρίστηκε από το AKC.

Περιποίηση
Ο καλλωπισμός του Pug είναι απλός και καθόλου χρονοβόρος. Αρκεί συχνό βούρτσισμα και μπάνιο. Το πρόσωπό του ανάμεσα τις πτυχώσεις, θα πρέπει να καθαρίζεται κάθε μέρα.

Γενικά θέματα υγείας
Το Pug είναι ευαίσθητο σε αναπνευστικά προβλήματα, λόγω του κοντού ρύγχους. Προσοχή και τακτικό έλεγχο θέλουν και τα μάτια του. Επίσης θα πρέπει να ακολουθεί υγιεινή διατροφή για να μην γίνει παχύσαρκο. Το Pug ζει από 12 έως 15 χρόνια.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Pug αγαπά να είναι με τους ιδιοκτήτες του και απεχθάνεται να είναι μόνο. Απολαμβάνει την παρέα με άλλα σκυλιά. Δεν απαιτεί μεγάλο χώρο για την άσκησή του. Αρκεί η καθημερινή βόλτα. Δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένο σε χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς έχει μικρή ανοχή στο κρύο.
Σχετικά είδη