Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Ορεινός πυρηναίων - Great Pyrenees
Ο Ορεινός Πυρηναίων είναι αφοσιωμένο, πιστό και υπάκουο σκυλί. Είναι γενικά ήρεμο εκτός αν προκληθεί ή νιώσει απειλή. Είναι φυσικός φύλακας και συχνά χρησιμοποιείται για τη φύλαξη των ζώων. Είναι καχύποπτο με τους αγνώστους και τα άλλα σκυλιά. Είναι θαρραλέο, υπάκουο και στοργικό με τους ανθρώπους που αγαπά. Είναι πολύ ευγενικό με τα παιδιά. Επειδή είναι κάπως ανεξάρτητο και επίμονο από τη φύση του, χρειάζεται έναν ισχυρό ιδιοκτήτη ο οποίος θα το εκπαιδεύσει με υπομονή και αυτοπεποίθηση.
Άλλη ονομασία:
Καταγωγή ράτσας:
Γαλλία
Ύψος:
63-89 Εκατοστά | 25-35 Inches
Βάρος:
38-45 Κιλά | 85-100 Pounds
Group
Σκύλοι Εργασίας
Χρωματισμός
Λευκό, Λευκό-μπέζ
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς, φύλακας, σωματοφύλακας
Ιδιοσυγκρασία
Στοργικό, προστατευτικό, φιλικό
Μορφολογία
Ο Ορεινός Πυρηναίων είναι ένα όμορφο, μαγευτικό σκυλί με εμφάνιση, που δηλώνει κομψότητα, χάρη και ευφυΐα. Έχει ήρεμη, σοβαρή και ευγενική έκφραση. Καλύπτεται από πολύ πλούσιο τρίχωμα που του δίνει την εντύπωση ενός μεγαλόσωμου, βαριού σκυλιού. Στην πραγματικότητα, έχει αδύνατο κορμό, δυνατό, μυώδη. Έχει στρογγυλά άκρα, με παχιά γούνα που καταλήγουν σε μια σειρά από τοξωτά δάκτυλα. Το ρύγχος του είναι περίπου ίσου μήκους με το πίσω μέρος του κρανίου. Έχει επίπεδα μάγουλα και ένα μικρό αυλάκι μεταξύ των ματιών. Έχει μεσαίου μεγέθους αμυγδαλωτά μάτια που είναι σκούρο καφέ χρώμα. Τα μικρά αυτιά του είναι σε σχήμα V και έχουν στρογγυλεμένες άκρες. Το τρίχωμά του είναι πλούσιο και αποτελείται από δύο στρώματα γεγονός που του δίνει μεγάλη αντοχή στο κρύο. Το χρώμα του είναι λευκό με σημάδια από γκρι ή ξανθωπό.

Ιστορικό
Ο Ορεινός Πυρηναίων είναι απόγονος της ουγγρικής Kuvasz και Maremmano-abruzzese. Η φυλή θεωρείται ότι είναι συγγενής του Newfoundland και του Saint Bernard. Σκελετοί σκύλων παρόμοιων με τον Ορεινό Πυρηναίων είχαν ανακαλυφθεί στην Ευρώπη από το έτος 1800 π.Χ.. Είναι πολύ πιθανόν ότι η φυλή δημιουργήθηκε στην πραγματικότητα πολύ νωρίτερα.

Περιποίηση
Το διπλό τρίχωμα του Ορεινού Πυρηναίων πρέπει να βουρτσίζεται σε τακτικά. Μπάνιο να γίνεται μόνο εφόσον απαιτείται.

Γενικά θέματα υγείας
Όπως πολλές άλλες μεγαλόσωμες φυλές, πρέπει να ελέγχεται για δυσπλασίες. Αυτή η φυλή ζει περίπου 10 χρόνια.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Ο Ορεινός Πυρηναίων δεν είναι κατάλληλο για να ζει σε διαμέρισμα. Χρειάζεται άπλετο χώρο για να είναι ευτυχισμένο. Θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον μια αυλή για να μπορεί να γυμναστεί. Δεν θα πρέπει να εκτίθεται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Το καλοκαίρι χρειάζεται σκιά και δροσερό νερό.
Σχετικά είδη