Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Ντόμπερμαν - Doberman
Το Doberman είναι ένα πολύ καλό σκυλί φύλακας με δραστήριο χαρακτήρα και χαρούμενη διάθεση. Έχει απίστευτη δύναμη και αντοχή, προσαρμόζεται γρήγορα και είναι εύκολο να εκπαιδευτεί. Είναι θαρραλέο, δυναμικό, χωρίς να είναι επιθετικό. Είναι πιστό και πολύ στοργικό προς τα μέλη της οικογένειάς του. Χρειάζεται έναν ιδιοκτήτη ικανό, που θα καταφέρει να του επιβληθεί, διαφορετικά μπορεί να γίνει απαιτητικό και ανυπάκουο. Ωστόσο είναι ιδιαίτερα προστατευτικό με τα μέλη της οικογένειάς του και δεν χρειάζεται εξειδικευμένη εκπαίδευση για να γίνει φύλακας. Τα πηγαίνει θαυμάσια με τα παιδιά και είναι πολύ προστατευτικό με τις μικρές ηλικίες.
Άλλη ονομασία:
Καταγωγή ράτσας:
Γερμανία
Ύψος:
61-71 Εκατοστά | 24-28 Inches
Βάρος:
30-40 Κιλά | 66-88 Pounds
Group
Σκύλοι Εργασίας
Χρωματισμός
Μαύρο-καφέ, σοκολατί
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς, φύλακας, σωματοφύλακας
Ιδιοσυγκρασία
Στοργικό, προστατευτικό, παιχνιδιάρικο
Μορφολογία
Το Doberman έχει ευκίνητο, κομψό και δυνατό σώμα. Είναι ψηλό, μυώδες με μακριά, δυνατά άκρα. Το κεφάλι του είναι μικρό με μακρύ ρύγχος και σκούρα μύτη. Τα μάτια του είναι μαύρα με πανέξυπνη έκφραση. Έχει πολύ δυνατά δόντια. Το τρίχωμά του είναι κοντό, στιλπνό και γυαλιστερό, σε χρώματα μαύρο/καφέ ή καστανό.

Ιστορικό
Το Doberman αναπτύχθηκε στη Γερμανία γύρω στο 1860. Είναι πολύ πιθανόν η φυλή να δημιουργήθηκε από διασταύρωση του γερμανικού Pinschers με το Beauceron, το Ροτβάιλερ, το αγγλικό λαγωνικό, καθώς και διάφορα λαγωνικά. Ο δημιουργός αυτής της φυλής ήταν ο Γερμανός Louis Dobermann. Στόχος του κ. Dobermann ήταν να δημιουργήσει ένα φύλακα που να είναι σε θέση να προσαρμοστεί σε απρόβλεπτες καταστάσεις. Το Doberman έγινε αμέσως δημοφιλές μετά την πρώτη παρουσίασή του το 1876.

Περιποίηση
Το κοντό τρίχωμα του Doberman απαιτεί πολύ λίγη περιποίηση και συντήρηση.

Γενικά θέματα υγείας
Το Doberman είναι σχετικά υγιής ράτσα. Το μόνο που πρέπει είναι να ακολουθεί ισορροπημένη διατροφή γιατί έχει τάση στην παχυσαρκία, ειδικά ως ενήλικο. Ζει συνήθως 13 χρόνια.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Doberman είναι ευτυχισμένο αν ζει μέσα στο διαμέρισμα με την οικογένειά του, αρκεί βέβαια, να γυμνάζεται καθημερινά. Είναι πολύ δραστήριο και χρειάζεται αρκετό χρόνο άσκησης. Είναι ευαίσθητο στο κρύο και δεν πρέπει να μένει εκτεθειμένο σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ούτε όμως σε υπερβολική ζέστη.
Σχετικά είδη