Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Ντόγκο Αρζεντίνο - Dogue Argentino
Το Dogo Argentino είναι εξαιρετικός φύλακας και εκπαιδεύεται εύκολα. Είναι πιστό στην οικογένειά του, χαρούμενο και πολύ έξυπνο. Είναι πολύ στοργικό προς τους ανθρώπους που γνωρίζει και πολύ υπομονετικό και καλό με τα παιδιά. Είναι φιλικό, υπάκουο και θαρραλέο. Χρειάζεται πολύ αγάπη και συντροφιά.
Άλλη ονομασία:
Καταγωγή ράτσας:
Αργεντινή
Ύψος:
61-69 Εκατοστά | 24-27 Inches
Βάρος:
36-45 Κιλά | 80-100 Pounds
Group
Σκύλοι Εργασίας
Χρωματισμός
Λευκό
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς, φύλακας, σωματοφύλακας
Ιδιοσυγκρασία
Στοργικό, προστατευτικό, φιλικό
Μορφολογία
To Dogo Argentino ανήκει στην οικογένεια των μαστίφ. Έχει ευρύ, μεγάλο στήθος που του δίνει κομψό αλλά και επιβλητικό ανάστημα. Έχει μακρύ λαιμό, μεγάλο κεφάλι και το ρύγχος του είναι περίπου σε μήκος όσο είναι και το κρανίο του. Τα αυτιά του είναι μυτερά και στητά. Έχει μαύρη μύτη και σκούρα μάτια. Το τρίχωμά του είναι κοντό, γυαλιστερό, παχύ και ολόλευκο.

Ιστορικό
Το Dogo Argentino αναπτύχθηκε το 1920 από τον Δρ Antonio Martinez Nores. Ο στόχος του ήταν να δημιουργήσει ένα σκυλί κυνηγό, φύλακα και σύντροφο της οικογένειας. Προκειμένου να το πετύχει ξεκίνησε διασταυρώσεις με μια φυλή που ονομάζεται σκυλί της Κόρδοβα. Εκτός από το σκυλί της Κόρδοβα, υπήρξε ένα πλήθος άλλων φυλών που συνέβαλαν στην δημιουργία του Dogo Argentino, όπως ο Μεγάλος Δανός, το ισπανικό Mastiff, το μπουλντόγκ, το Bull Terrier, το μπόξερ, ο Ορεινός Πυρηναίων, το Pointer, το Dogue de Bordeaux, και το ιρλανδικό Wolfhound. Το Dogo Argentino εισήχθη για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1970 από τον Δρ Raul Zeballos. Του δόθηκε ως δώρο από τον Δρ Antonio Martinez Nores το 1950, και ο Δρ Zeballos συνέχισε την αναπαραγωγή του Dogo Argentino σύμφωνα με τα πρότυπα του Δρ Antonio Martinez Nores.

Περιποίηση
Το μαλακό, κοντό τρίχωμα του Dogo Argentino απαιτεί πολύ λίγη περιποίηση και συντήρηση. Αρκεί το τακτικό βούρτσισμα και το μπάνιο όποτε χρειάζεται.

Γενικά θέματα υγείας
Δεν υπάρχει καμία σοβαρή ανησυχία σχετικά με την υγεία του Dogo Argentino. Θα πρέπει μόνο να ελέγχεται για δυσπλασία και κώφωση. Ζει συνήθως 10 έως 12 ετών.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Dogo Argentino μπορεί να ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα αρκεί να ασκείται καθημερινά. Χρειάζεται πολλή γυμναστική και παιχνίδι. Απολαμβάνει να τρέχει και να πηγαίνει μεγάλες βόλτες. Θέλει προσοχή να μην εκτίθεται σε χαμηλές θερμοκρασίες γιατί δεν έχει αντοχής το κρύο.
Σχετικά είδη