Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Μπόξερ - Boxer
Το Boxer είναι πολύ εγκάρδιο, έξυπνο, παιχνιδιάρικο, και περίεργος. Δένεται πολύ με την οικογένειά του και είναι άριστο κατοικίδιο ζώο της οικογένειας. Αγαπάει πολύ τα παιδιά και είναι φιλικό με άλλα σκυλιά και ζώα. Είναι προστατευτικό με την οικογένεια αλλά οι επισκέπτες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι με ενθουσιασμό. Γενικά, είναι πολύ θορυβώδες σκυλί κατά τα 2-4 πρώτα χρόνια της ζωής του. Αγαπούν να είναι το κέντρο της προσοχής και είναι επίσης γνωστά ως «ο κλόουν των σκύλων».
Άλλη ονομασία:
Καταγωγή ράτσας:
Γερμανία
Ύψος:
53-63 Εκατοστά | 21-25 Inches
Βάρος:
24-32 Κιλά | 53-70 Pounds
Group
Σκύλοι Εργασίας
Χρωματισμός
Άσπρο/καφέ, τιγρέ
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς, φύλακας, σωματοφύλακας
Ιδιοσυγκρασία
Έξυπνο, προστατευτικό, φιλικό
Μορφολογία
Το Boxer διαθέτει ένα δυνατό, συμπαγές σώμα με πολλούς μυς και τετράγωνη εμφάνιση. Έχει στρογγυλό, δυνατό λαιμό. Τα άκρα του είναι ίσια και παράλληλα. Έχει μεγάλη σκούρα μύτη, με ανοικτά ρουθούνια. Το Boxer έχει γυαλιστερό, κοντό τρίχωμα που υπάρχει σε μια σειρά χρωμάτων όπως καφέ, ξανθό, τιγρέ.

Ιστορικό
Πρόγονοι του Boxer είναι το Bullenbeiszer και το Barebeiszer. Και τα δύο αυτά σκυλιά ήταν γερμανικά mastiff. Αργότερα το Boxer διασταυρώθηκε τους προγόνους του Mastiff και το μπουλντόγκ. Η φυλή ήταν αρχικά χρησιμοποιήθηκε για το κυνήγι. Επίσης, για να σέρνει κάρα. Το πρώτο γενεαλογικό βιβλίο για το Boxer άρχισε το 1904. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε στη δημιουργία και τη σταθερότητα του προτύπου της φυλής.

Περιποίηση
Το κοντό τρίχωμα του Boxer είναι εύκολο στην περιποίηση. Χρειάζεται βούρτσισμα για να διατηρείται καθαρό το τρίχωμά του και μπάνιο όποτε είναι απαραίτητο.

Γενικά θέματα υγείας
Το Boxer είναι επιρρεπές σε μυοκαρδιοπάθεια και επιληψία. Όπως και οι άλλες μεγαλύτερες φυλές σκυλιών πρέπει να ελέγχεται για δυσπλασία. Μεταξύ των ηλικιών ενός και οκτώ ετών, το Boxer έχει περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξει όγκους σε σχέση με άλλες φυλές. Αυτή η φυλή ζει συνήθως για 11 έως 14 ετών και κατά μέσο όρο δίνει 6 κουτάβια ανά γέννα.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Boxer μπορεί να ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα αρκεί να ασκείται καθημερινά. Είναι πολύ αθλητικό σκυλί και απαιτεί πολλή γυμναστική. Απολαμβάνει να τρέχει και να πηγαίνει μεγάλες βόλτες. Πρόκειται για μια ενεργητικό, ευέλικτο και αθλητικό σκυλί και απολαμβάνει καθημερινά την εργασία και την άσκηση.
Σχετικά είδη