Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Μπούλ Μαστίφ - Bull mastif
Το Bullmastiff είναι μια πιστό, αφοσιωμένο και πολύ καλός φύλακας. Είναι άφοβο και γενναίο. Δεν επιτίθεται από μόνο του σε κανέναν, αλλά αν νιώσει απειλή και χρειαστεί να προστατεύσει το χώρο και την οικογένειά του, θα το κάνει. Είναι πολύ εγκάρδιο, τρυφερό και ανεκτικό με τα παιδιά. Επίσης είναι πολύ έξυπνο, υπάκουο και αναζητά την ανθρώπινη συντροφιά. Χρειάζεται όμως έναν δυναμικό ιδιοκτήτη που να μπορεί να το εκπαιδεύσει σωστά και από νωρίς. Είναι σημαντικό αυτό, προκειμένου να μπορέσει να συνυπάρξει αρμονικά με άλλα σκυλιά ή κατοικίδια, χωρίς προβλήματα.
Άλλη ονομασία:
Καταγωγή ράτσας:
Αγγλία
Ύψος:
61-68 Εκατοστά | 24-27 Inches
Βάρος:
45-60 Κιλά | 100-133 Pounds
Group
Σκύλοι Εργασίας
Χρωματισμός
Καστανό, ξανθό
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς, φύλακας, σωματοφύλακας
Ιδιοσυγκρασία
Έξυπνο, προστατευτικό, φιλικό
Μορφολογία
Το Bullmastiff είναι ένα δυνατό και εύρωστο σκυλί. Ο κορμός του είναι κοντός και επίπεδος. Το κεφάλι τους είναι μεγάλο, κάπως τετράγωνο, με πολλές ζάρες και σκούρο ρύγχος. Έχει μαύρη μεγάλη μύτη, με ανοικτά ρουθούνια και τα μάτια του είναι μεσαίου μεγέθους, σκούρα καστανά. Τα αυτιά του είναι σκουρόχρωμα, μικρά και κρεμαστά. Το τρίχωμά του είναι κοντό, άγριο στην υφή και εμφανίζεται σε χρώματα όπως ξανθό, καστανό, τιγρέ.

Ιστορικό
Το Bullmastiff αναπτύχθηκε στην Αγγλία το 1924 και προέκυψε από διασταύρωση μπουλντόγκ και Mastiff. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε για να εντοπίζει λαθροκυνηγούς. Γι αυτό και τα πρώτα Bullmastiff είχαν σκουρόχρωμο χρώμα για να μην εντοπίζονται. Μόλις η ανάγκη για τον εντοπισμό λαθροθηρών μειώθηκε, ξεκίνησε η εκτροφή ανοικτόχρωμων Bullmastiff.

Περιποίηση
Το Bullmastiff έχει κοντό τρίχωμα που δεν απαιτεί χρόνο στην περιποίησή του. Αρκεί ένα τακτικό βούρτσισμα και μπάνιο όποτε είναι απαραίτητο. Τα νύχια του θα πρέπει να κόβονται συχνά και να διατηρούνται κοντά.

Γενικά θέματα υγείας
Θα πρέπει όπως κάθε μεγαλόσωμη φυλή να ελέγχεται για δυσπλασίες. Το Bullmastiffs έχει διάρκεια ζωής μικρότερη των 10 ετών, και κατά μέσο όρο δίνει 8 κουτάβια ανά γέννα

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Bullmastiff έχει την τάση να τεμπελιάζει γι αυτό η συχνή άσκηση είναι απαραίτητη. Μπορεί να ζήσει ευτυχισμένο σε διαμέρισμα αρκεί να βγαίνει την καθημερινή του βόλτα. Το bullmastiff είναι ευαίσθητο σε ακραίες θερμοκρασίες και θα πρέπει να είναι προφυλαγμένο.
Σχετικά είδη