Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Μπουλ τεριέ - Bull terrier
Το Bull terrier αρχικά χρησιμοποιήθηκε σε κυνομαχίες, αλλά με την πάροδο του χρόνου, εξελίχθηκε σε ένα πολύ ήρεμο και στοργικό σκυλί. Αν νιώσει απειλή μπορεί να αντιδράσει, αλλά γενικά δεν θεωρείται σκύλος-φύλακας. Είναι θαρραλέο και νευρικό, αλλά δεν είναι επιθετικό προς τους ανθρώπους. Χρειάζεται πολύ αγάπη και συντροφικότητα. Είναι πιστό και υπάκουο και αποτελεί έξοχο κατοικίδιο για οικογένειες. Αγαπά πολύ τα παιδιά και τα συντροφεύει στο παιχνίδι. Όμως, μπορεί να είναι επιθετικό με άλλα σκυλιά και συνήθως δεν ταιριάζει με άλλα κατοικίδια του σπιτιού.
Άλλη ονομασία:
English Bull Terrier
Καταγωγή ράτσας:
Αγγλία
Ύψος:
25-61 Εκατοστά | 10-24 Inches
Βάρος:
11-36 Κιλά | 24-80 Pounds
Group
Σκύλοι Terrier
Χρωματισμός
Άσπρο-μαύρο, Άσπρο-καφέ, Μπεζ, Καφέ, "Πειρατής"
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς
Ιδιοσυγκρασία
Δραστήριο, Θαρραλέο, συντροφικό, παιχνιδιάρικο
Μορφολογία
Το Bull terrier είναι ένα κοντό, μυώδες και δυνατό σκυλί, με στρογγυλεμένο κορμό. Χαρακτηριστικό της φυλής είναι το μακρύ κεφάλι με επίπεδη κορυφή, που δημιουργεί «γωνία» καταλήγοντας προς τη μύτη. Έχει μικρά αμυγδαλωτά, σκούρα μάτια, με μικρή απόσταση ανάμεσά τους. Το τρίχωμά του είναι κοντό και εμφανίζεται σε διάφορα χρώματα, όπως άσπρο/μαύρο, άσπρο/καφέ, μπεζ και «πειρατής».

Ιστορικό
Το Bull terrier δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1830 από λάτρεις των bulldog, που διασταύρωσαν το Old English Terrier με το Bulldog και το Spanish Pointer. Τη ίδια περίοδο, πολύ δημοφιλές «άθλημα» ήταν οι αγώνες μεταξύ ταύρων και σκύλων. Το αρχικό κίνητρο για τη δημιουργία του Bull terrier ήταν να δημιουργηθεί ένας σκύλος αγώνων που θα μπορούσε να επιτεθεί πιο γρήγορα και ευέλικτα από ένα bulldog. Ωστόσο, το bull terrier δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένο σκυλί αγώνων. Δεδομένου και του ότι απαγορεύτηκαν οι κυνομαχίες, από το 1850 και έπειτα το bull terrier είναι γνωστό ως ένα εξαιρετικό κατοικίδιο σκυλί.

Περιποίηση
Το Bull terrier έχει κοντό τρίχωμα και δεν απαιτεί πολλή περιποίηση. Ένα περιστασιακό βούρτσισμα και μπάνιο όποτε απαιτείται, είναι αρκετό.

Γενικά θέματα υγείας
Γενικά το Bull terrier είναι μια πολύ υγιής φυλή, αλλά έχει ευαισθησία στα αυτιά. Συνήθως στα αρσενικά συστήνεται να γίνεται στείρωση για να αποφεύγεται η υπερέκκριση τεστοστερόνης. Κάτι που επίσης θα πρέπει να προσέχουμε στo Bull terrier είναι η διατροφή του, ώστε να μη γίνει υπέρβαρο, καθώς έχει τάση παχυσαρκίας. Ζει περίπου 10 έως 12 έτη και δίνει κατά μέσο όρο 5 κουτάβια ανά γέννα.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Bull terrier μπορεί άνετα να ζήσει σε ένα διαμέρισμα εφόσον βγαίνει καθημερινά τη βόλτα του για να παίξει και να γυμναστεί. Είναι πολύ σημαντικό να ασκείται καθημερινά γιατί έχει την τάση να γίνεται υπέρβαρο και να τεμπελιάζει.
Σχετικά είδη