Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Μπίγκλ - Beagle
Το beagle είναι άριστο κατοικίδιο ζώα, λόγω της γλυκιά διάθεσης και της αγάπης του για τη φύση. Είναι πολύ κοινωνικό και ζεστό προς όλους και έχει πολύ χαρούμενη συμπεριφορά. Είναι εξαίρετο με τα παιδιά και σπάνια επιθετικό προς άλλα σκυλιά. Δεν πρέπει όμως να αφεθεί ανεξέλεγκτο με άλλα ζώα, αν δεν έχει κοινωνικοποιηθεί μαζί τους από μικρή ηλικία. Δεν του αρέσει καθόλου η μοναξιά, επομένως αν οι ιδιοκτήτες του λείπουν αρκετά από το σπίτι, καλό θα ήταν να έχουν παραπάνω από ένα Beagle, για να έχουν συντροφιά. Με αυτό τον τρόπο, δεν θα γίνει ένα μοναχικό σκυλάκι. Το Beagle είναι πολύ δραστήριο και ενεργητικό σκυλάκι και απαιτεί μεγάλες και συχνές βόλτες αν δεν υπάρχει διαθέσιμη μεγάλη αυλή στο σπίτι.
Άλλη ονομασία:
English Beagle
Καταγωγή ράτσας:
Αγγλία
Ύψος:
33-40 Εκατοστά | 13-16 Inches
Βάρος:
09-11 Κιλά | 20-25 Pounds
Group
Hounds (σκύλοι κυνηγετικοί)
Χρωματισμός
Άσπρο-καφέ, άσπρο-μαύρο-καφέ
Χρησιμότητα
Σκύλος κυνηγετικός, όσφρησης
Ιδιοσυγκρασία
Έξυπνο, δραστήριο, παιχνιδιάρικο
Μορφολογία

Το beagle είναι ένα σχετικά μικρό κυνηγόσκυλο με ένα τετράγωνο σωματότυπο και εύρωστο κορμό. Έχει μακρύ, πλατύ ρύγχος με μεγάλη μύτη και πλατιά ρουθούνια και τα μάτια του είναι καστανά. Έχει μακριά, κρεμαστά αυτιά και δυνατά πόδια. Η ουρά του κρέμεται ελεύθερη και χαρούμενη. Το τρίχωμά του είναι απαλό, γυαλιστερό και συναντάται σε δύο χρωματικούς συνδυασμούς, το δίχρωμο με άσπρο και καστανό και τον τρίχρωμο με άσπρο, καστανό και μαύρο.
 

Ιστορικό

Το Beagle είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λαγωνικά όσφρησης. Θεωρείται ότι προέκυψε από διασταύρωση του αγγλικού Harrier και άλλων αγγλικών λαγωνικών. Χρησιμεύει στο κυνήγι μικρών θηραμάτων αλλά και ως λαγωνικό ανίχνευσης ναρκωτικών.
 

Περιποίηση

Το Beagle έχει ίσιο, κοντό τρίχωμα που είναι εύκολο στην περιποίησή του. Χρειάζεται καλό βούρτσισμα με βούρτσα με σκληρή τρίχα και μπάνιο μόνο όποτε είναι απαραίτητο. Τα αυτιά του πρέπει να διατηρούνται καθαρά και τα νύχια των ποδιών να κόβονται συχνά.
 

Γενικά θέματα υγείας

Σε γενικές γραμμές το beagle είναι επιρρεπές σε καρδιακές παθήσεις, προβλήματα στα μάτια και επιληψία. Η παχυσαρκία μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα αν τρέφεται πολύ και ακατάστατα. Συνιστώνται υψηλής ποιότητας τροφές για την διατροφή του. Συνήθως, ζει από12 έως 15 έτη και κατά μέσο όρο δίνει 7 κουτάβια ανά γέννα.
 

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης

Το Beagle μπορεί να ζήσει ευτυχισμένο σε ένα μικρό διαμέρισμα, εφόσον ασκείται επαρκώς και με συνέπεια. Είναι πολύ δραστήριο σε εσωτερικούς χώρους και θα ήταν ιδανικό εάν υπήρχε μια μικρή τουλάχιστον αυλή.