Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Μεγάλος Δανίας - Great Dane
Ο μεγάλος Δανός είναι εξαιρετικός σύντροφος. Είναι πολύ ήρεμος και υπομονετικός με τα παιδιά και τα πάει καλά και με άλλα σκυλιά. Η συμπεριφορά του είναι πολύ φιλική και αναζητά τη συντροφιά των ανθρώπων. Επίσης είναι πολύ πιστός, θαρραλέος και γίνεται εξαιρετικό φύλακας.
Άλλη ονομασία:
German Mastiff
Καταγωγή ράτσας:
Γερμανία
Ύψος:
71-86 Εκατοστά | 28-34 Inches
Βάρος:
45-90 Κιλά | 100-200 Pounds
Group
Σκύλοι Εργασίας
Χρωματισμός
Μαύρο, μπλε, μπεζ, τιγρέ, αρλεκίνο
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς, φύλακας, σωματοφύλακας
Ιδιοσυγκρασία
Έξυπνο, προστατευτικό, φιλικό
Μορφολογία
Ο μεγάλος Δανός διαθέτει έξυπνη έκφραση και αξιαγάπητη συμπεριφορά. Η φυλή είναι γνωστή για το ψηλό ανάστημά της. Είναι μεγαλόσωμο σκυλί, αλλά καθόλου άχαρο και χοντροκομένο. Αντιθέτως, ο Μεγάλος Δανός είναι ένας αρχοντικός σκύλος, με ευγενική κίνηση γεμάτη χάρη. Έχει μικρό στενό κεφάλι, το σώμα του είναι μακρύ, μυώδες και τα πόδια του είναι στρογγυλά με σκούρα νύχια. Τα μάτια του είναι στρογγυλά και σκούρα και τα δόντια του είναι λευκά και κοφτερά. Το τρίχωμά του είναι κοντό και γυαλιστερό σε διάφορα χρώματα, όπως ξανθό-μπεζ, μαύρο, καστανό και αρλεκίνο.

Ιστορικό
Πιστεύεται ότι οι ρίζες του Μεγάλου Δανού βρίσκονται στην Αίγυπτο, την Ρώμη ή την Ελλάδα. Κάποιες πηγές λένε ότι εμφανιζόταν σε Ελληνικό νόμισμα του 36 π.Χ. Από το Μεσαίωνα βρίσκονται στη Γερμανία όπου και θεωρούνται πολύ δημοφιλή σκυλιά. Στη συνέχεια διασταυρώθηκε με το Irish Greyhound και το αποτέλεσμα είναι ο Μεγάλος Δανός που γνωρίζουμε σήμερα.

Περιποίηση
Ο Μεγάλος Δανός έχει κοντό τρίχωμα που δεν χρειάζεται μεγάλη περιποίηση. Αρκεί ένα συχνό βούρτσισμα και μπάνιο όποτε είναι απαραίτητο. Είναι όμως σημαντικό να διατηρούμε καθαρά τα νύχια του.

Γενικά θέματα υγείας
Ο Μεγάλος Δανός είναι υγιής φυλή, χωρίς προβλήματα. Από τη φύση του ο Μεγάλος Δανός δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Κάποια σκυλιά μπορεί να ζήσουν 12-13 χρόνια, αλλά ο μέσος όρος ζωής είναι μικρότερος από 10 χρόνια.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους του, ο Μεγάλος Δανός θα πρέπει να ζει σε χώρο που υπάρχει αυλή ή κήπος για να να γυμνάζεται. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να βγαίνει καθημερινά μια μεγάλη βόλτα.
Σχετικά είδη