Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα  Μαλτέζ - Maltese

Μαλτέζ - Maltese

118278

Το Μαλτέζ είναι ζωντανό, χαρούμενο και ενεργητικό. Είναι ευγενικό, αξιόπιστο και αφοσιωμένο στον ιδιοκτήτη του. Λόγω της υψηλής νοημοσύνης του εκπαιδεύεται εύκολα να κάνει διάφορα κόλπα. Τα πηγαίνει πολύ καλά με άλλα τα παιδιά, τα αγαπάει και τα συντροφεύει στο παιχνίδι. Επίσης τα πάει πολύ καλά με άλλα σκυλιά και κατοικίδια.
Άλλη ονομασία:
Bichon Maltese
Καταγωγή ράτσας:
Μάλτα
Ύψος:
20-25 Εκατοστά | 08-10 Inches
Βάρος:
02-03 Κιλά | 04-06 Pounds
Group
Σκύλοι συντροφιάς
Χρωματισμός
Λευκό
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς
Ιδιοσυγκρασία
Στοργικό, φιλικό, προστατευτικό
Μορφολογία
Το Μαλτέζ είναι ένα σκυλάκι συντροφιάς μικρού μεγέθους, με εμφάνιση που εκφράζει δυναμισμό, προθυμία και αγάπη. Έχει μακρύ λαιμό και μεσαίου μήκους κεφάλι, σε αναλογία μεγέθους με το υπόλοιπο σώμα. Τα μάτια του είναι στρογγυλά και σκούρα όπως και η μύτη του. Το τρίχωμά του είναι μακρύ, ίσιο ή σπαστό και απαλό και κρέμεται τα πλάγια του σώματός του. Το χρώμα του είναι ολόλευκο.

Ιστορικό
Το Μαλτέζ είναι μια αρχαία φυλή με ιστορία πολλών αιώνων. Ορισμένοι πιστεύουν ότι η φυλή υπάρχει για περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια και ο Δαρβίνος πίστευε ότι η φυλή δημιουργήθηκε γύρω στο 6000 π.Χ. Πιστεύεται ότι το Μαλτέζ είναι απόγονος ενός σκύλου τύπου Spitz. Αυτό το σκυλί με προσεκτική εκτροφή απέκτησε το μικρό μέγεθος του σημερινού Μαλτέζ. Ενώ υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι το Μαλτέζ κατάγεται από την Ασία, η φυλή συνδέεται με το νησί της Μάλτα. Πιθανότατα έφτασε στην Ευρώπη μέσω της Μέσης Ανατολής από νομάδες. Σήμερα το Μαλτέζ είναι ένα πολύ δημοφιλές και αγαπητό σκυλάκι.

Περιποίηση
Το τρίχωμα του Μαλτέζ θα πρέπει να βουρτσίζεται και να χτενίζεται καθημερινά. Χρειάζεται τακτικό μπάνιο με ειδικά σαμπουάν για σκύλους. Επίσης θα πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά τα μάτια και τα αυτιά του.

Γενικά θέματα υγείας
Το Μαλτέζ είναι μια υγιής ράτσα χωρίς προβλήματα. Η μέση διάρκεια ζωής για το Μαλτέζ είναι από 12 έως 15 έτη.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Μαλτέζ είναι η τέλεια φυλή για εκείνους που ζουν σε διαμερίσματα - δεν χρειάζεται πολύ χώρο
Σχετικά είδη