Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Λάσα Άπσο - Lhasa Apso
Το Lhasa Apso είναι έξυπνη και ζωντανή φυλή. Είναι πολύ στοργικό και αφοσιωμένο στους ιδιοκτήτες του, αλλά δεν τα πάει καλά με τα μικρά παιδιά, εκτός κι αν έχει κοινωνικοποιηθεί μαζί τους από νεαρή ηλικία. Η εκπαίδευση υπακοής θα πρέπει να ξεκινήσει νωρίς. Το Λάσα έχει την τάση να είναι πεισματάρικο. Είναι επιφυλακτικό με τους ξένους και έχει την τάση να προστατεύει το χώρο του.
Άλλη ονομασία:
Καταγωγή ράτσας:
Θιβέτ
Ύψος:
23-28 Εκατοστά | 09-11 Inches
Βάρος:
06-09 Κιλά | 14-19 Pounds
Group
Σκύλοι συντροφιάς
Χρωματισμός
Διάφορα χρώματα
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς
Ιδιοσυγκρασία
Στοργικό, φιλικό, προστατευτικό
Μορφολογία
Το Lhasa Apso είναι μικρό σκυλί με μακρύ τρίχωμα, ριγμένο σε ολόκληρο το σώμα. Μοιάζει με μικρή «έκδοση» του αγγλικού ποιμενικού (bob tail). Έχει μικρά, σκούρα μάτια και στρογγυλό πρόσωπο. Το τρίχωμά του είναι πλούσιο και πολύ μακρύ και εμφανίζεται σε διάφορα χρώματα, όπως μελί, καστανό, ξανθό, γκρι, μαύρο κλπ.

Ιστορικό
Το Lhasa Apso άρχισε να εκτρέφεται για πρώτη φορά στην ιερή πόλη της Λάσα, στο Θιβέτ πριν από δύο χιλιάδες χρόνια. Η φυλή αυτή χρησιμοποιήθηκε σε ναούς και μοναστήρια ως φύλακας και θεωρήθηκε ιερό σκυλί, καθώς πίστευαν πως όταν ο ιδιοκτήτης του πεθάνει, η ψυχή του θα εισέλθει σε αυτή του σκύλου. Η φυλή εξαπλώθηκε σε άλλες χώρες χάρη στο Δαλάι Λάμα, ο οποίος το παρουσίαζε σε επισκέπτες ξένους διπλωμάτες. Στην Αγγλία βρέθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1900 και στις Ηνωμένες Πολιτείες στη δεκαετία του 1930.

Περιποίηση
Το τρίχωμα του Λάσα είναι πολύ μακρύ και καλό θα ήταν να το διατηρούμε πιο κοντό, ώστε να είναι πιο βολικό στον καλλωπισμό. Θα πρέπει να βουρτσίζεται καθημερινά για να αποφύγουμε τους κόμπους. Καθάρισμα να γίνεται μόνο στεγνό, με ειδικά σαμπουάν. Τα μάτια και τα αυτιά θα πρέπει να καθαρίζονται κάθε μέρα.

Γενικά θέματα υγείας
Το μόνο ανησυχητικό θέμα υγείας για το Λάσα είναι η νεφρική δυσπλασία. Γι αυτό και θα πρέπει να ελέγχεται προσεκτικά.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Lhasa Apso είναι εξαιρετικό κατοικίδιο για όσους ζουν σε διαμέρισμα. Δε χρειάζεται ιδιαίτερο χώρο και αρκεί μια σύντομη βόλτα για την άσκησή του.
Σχετικά είδη