Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Λάμπραντορ - Labrador
Το Λαμπραντόρ είναι ένα εξαιρετικό οικογενειακό σκυλί. Είναι στοργικό, αφοσιωμένο, προστατευτικό και φιλικό. Είναι πολύ έξυπνο, αξιόπιστο και άριστο μέλος της οικογένειας. Αγαπάει πολύ τα παιδιά και είναι προστατευτικό απέναντί τους. Δεν είναι κατεξοχήν σκυλί-φύλακας, αλλά έχει ανεπτυγμένη την αίσθηση του κινδύνου και θα προστατεύσει την οικογένειά του. Είναι άριστος σύντροφος στο κυνήγι και αγαπά να παίρνει μέρος σε δραστηριότητες που το κρατούν νοητικά και σωματικά δραστήριο. Το Λαμπραντόρ πρέπει να είναι απασχολημένο με κάποια δραστηριότητα διαφορετικά τείνει να γίνεται νωχελικό. Επίσης το Λαμπραντόρ αγαπά πολύ το νερό και του αρέσει να κολυμπά.
Άλλη ονομασία:
Καταγωγή ράτσας:
Καναδάς
Ύψος:
53-61 Εκατοστά | 21-24 Inches
Βάρος:
25-34 Κιλά | 55-75 Pounds
Group
Σκύλοι κυνηγετικοί
Χρωματισμός
Ξανθό, μαύρο, σοκολατί
Χρησιμότητα
Σκύλος κυνηγετικός
Ιδιοσυγκρασία
Φιλικό, έξυπνο, συντροφικό, παιχνιδιάριο, δραστήριο
Μορφολογία

Το Λαμπραντόρ είναι ένα δυνατό, μεσαίου μεγέθους σκυλί, με εύρωστο σώμα. Το μήκος του σώματός του, είναι ίδιο ή λίγο μεγαλύτερο από το ύψος του. Έχει –συγκριτικά με το σώμα του- μακρύ, μυώδη λαιμό και πλατύ θώρακα. Η ουρά του είναι φαρδιά στη βάση της και λεπταίνει προς το τελείωμα. Το κεφάλι του Λαμπραντόρ είναι πλατύ και ανεπτυγμένο με έντονο μέτωπο που καταλήγει σε φαρδιά μύτη με μεγάλα ρουθούνια. Τα αυτιά του είναι σε αναλογία μεγέθους με το κεφάλι του και κρέμονται στα πλάγια. Έχει κοντό, ίσιο πυκνό και λαμπερό τρίχωμα, το οποίο συναντάμε σε τρεις χρωματισμούς: ξανθό, σοκολατί και μαύρο.
 

Ιστορικό

Το Λαμπραντόρ είναι μια πολύ δημοφιλής ράτσα στις ΗΠΑ. Πρόγονός του είναι το Νέας Γης και αρχικά χρησίμευε για να μεταφέρει στην ξηρά τα δίχτυα των ψαράδων. Τα πρώτα Λαμπραντόρ στην Αγγλία αναφέρονται γύρω στο 1800 μέσα σε πλοία από την Αμερική. Σύμφωνα με το American Kennel Club, το Λαμπραντόρ παρουσιάζεται ως το πιο δημοφιλές σκυλί. Ακολουθεί δεύτερο το Γκόλντεν Ριτρίβερ και τρίτος ο Γερμανικός ποιμενικός.
 

Περιποίηση

Το κοντό αν και πυκνό τρίχωμα του Λαμπραντόρ, δεν απαιτεί πολύ χρόνο στην περιποίηση. Αρκεί ένα συχνό βούρτσισμα και μπάνιο με ειδικό σαμπουάν μόνο όποτε είναι απαραίτητο. Στατιστικά, το Λαμπραντόρ αγαπά το νερό και απολαμβάνει τα παιχνίδι με το μπάνιο του. Ωστόσο, επιστημονικές μελέτες αναφέρουν πως το ξανθό Λαμπραντόρ μάλλον αντιπαθεί το νερό. Για την εξοικείωσή του με το μπάνιο, συνιστάται η επαφή με το νερό από νεαρή ηλικία.
 

Γενικά θέματα υγείας

Όπως ισχύει για πολλές μεγαλόσωμες φυλές, το Λαμπραντόρ θα πρέπει να ελέγχεται για θέματα δυσπλασίας. Κατά μέσο όρο ζει 10-12 έτη, αλλά μπορεί να ξεπεράσει τα 12 χρόνια εφόσον ακολουθεί υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα και γυμνάζεται καθημερινά.
 

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης

Το Λαμπραντόρ είναι οικογενειακό σκυλί και προτιμά να ζει μαζί με την οικογένειά του μέσα στο σπίτι. Αρκεί όμως, να του δίνουμε καθημερινά τη δυνατότητα να κάνει μια μεγάλη βόλτα για να τρέξει, να παίξει και να γυμναστεί. Είναι δραστήριο σκυλάκι, επομένως έχει μεγάλη ανάγκη να ασκείται καθημερινά για να μην «τεμπελιάζει».

"Έχουμε μια γλυκύτατη Λαμπραντορίνα 7 μηνών. Είναι γλυκιά, υπάκουη, πανέξυπνη, - παίρνει πρωτοβουλίες και βρίσκει "λύσεις" - πολύ παιχνιδιάρα, φιλική με όλους και όλα και πολύ μα πολύ αγαπησιάρα! Την εκπαιδεύουμε μόνοι μας και ανακαλύψαμε πως είναι πο
2011-07-30 18:04:16
Σχετικά είδη