Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Κόλι - Collie
Το Collie είναι ιδιαίτερα ευφυές, εύκολο να εκπαιδευτεί και πολύ ευπαρουσίαστος. Είναι πιστό, ευαίσθητο, ευγενικό και είναι σχεδόν πάντα καλό με άλλα κατοικίδια ζώα. Πρόκειται για ένα σπάνια επιθετικό σκυλί. Είναι εξαιρετικά αφοσιωμένο στους φίλους και την οικογένειά του και γίνονται άριστα σκυλιά συντροφιάς. Προσαρμόζεται εύκολα και γρήγορα στο περιβάλλον και τις συνήθειες της οικογένειας. Είναι κοινωνικό, εξωστρεφές και εγκάρδιο.
Άλλη ονομασία:
Scottish Collie
Καταγωγή ράτσας:
Σκωτία
Ύψος:
56-66 Εκατοστά | 22-26 Inches
Βάρος:
23-34 Κιλά | 50-75 Pounds
Group
Σκύλοι Εργασίας
Χρωματισμός
Άσπρο-καφέ / Άσπρο-καφέ-μαύρο
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς, φύλακας
Ιδιοσυγκρασία
Έξυπνο, προστατευτικό, φιλικό
Μορφολογία
Το Collie είναι ένα μακρύτριχο ποιμενικό σκυλάκι με μυώδες σώμα που έχει μήκος λίγο μεγαλύτερο από το ύψος του. Η κορυφή του κεφαλιού του κόλλεϊ είναι επίπεδη, και τα πρόσωπό του έχει λεπτά, ευγενικά χαρακτηριστικά. Έχει μακρύ ρύγχος ελαφρώς τριγωνικό, με μαύρη μύτη. Τα αμυγδαλωτά μάτια της φυλής είναι συνήθως σκοτεινά. Τα αυτιά είναι όρθια με κλίση προς τα εμπρός. Το τρίχωμά του είναι πλούσιο, μακρύ και μεταξένιο. Υπάρχει σε ποικιλία χρωμάτων, όπως μπεζ-καστανό, λευκό, δίχρωμο και τρίχρωμο.

Ιστορικό
Το όνομα πιστεύεται ότι προέρχεται από το Σκωτσέζικο πρόβατο με το μαύρο πρόσωπο, που ονομάζεται Colley. Λόγω της υψηλής νοημοσύνης του, το Collie έχει εκπαιδευτεί για να χρησιμοποιηθεί για διάσωση, έρευνα και φύλαξη. Πολλοί γνώρισαν και αγάπησαν το Collie από την ταινία με το αστέρι κόλλεϊ που ονομάζεται Lassie. Το αρχικό κόλλεϊ διασταυρώθηκε με το Borzoi και μας έδωσαν το κόλλεϊ που γνωρίζουμε σήμερα. Το πρώτο Collie παρουσιάστηκε σε μια επίδειξη σκύλων το έτος 1860.

Περιποίηση
Το τρίχωμα του Collie χρειάζεται εβδομαδιαίο βούρτσισμα για να διατηρείται σε καλή κατάσταση και να απομακρύνονται οι νεκρές τρίχες. Θα πρέπει να λούζεται με ξηρό σαμπουάν, όποτε είναι απαραίτητο.

Γενικά θέματα υγείας
Το Collie είναι γενικά υγιής φυλή. Ζει συνήθως από 14 έως 16 χρόνια.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Collie μπορεί να ζήσει άνετα και σε ένα διαμέρισμα εφόσον του δίνεται η ευκαιρία μιας καθημερινής μεγάλης βόλτας για να γυμναστεί. Είναι ευαίσθητο στη θερμότητα, έτσι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει πάντα να εξασφαλίσουν ότι έχουν άφθονο φρέσκο νερό και σκιά.
Σχετικά είδη