Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Κόκερ Σπάνιελ - Cocker spaniel
Το Κόκερ Σπάνιελ είναι ένα αξιαγάπητο κατοικίδιο. Είναι στοργικό, ευαίσθητο και με σεβασμό προς τον ιδιοκτήτη του. Είναι επίσης πανέξυπνο, αξιόπιστο και με χαρούμενη, παιχνιδιάρικη διάθεση. Είναι εξαιρετικό με τα παιδιά και εύκολο στη διαχείρισή του. Είναι φυσικός κυνηγός, γνωστό για την ευφυΐα και την συνεργασία του. Συμπεριφέρεται πολύ καλά με άλλα ζώα και σκυλιά. Ωστόσο το κλειδί στην διαχείριση αυτής της φυλής είναι το να γνωρίζουμε πως είναι πολύ ευαίσθητα και δεν πρέπει να κλονίσουμε την εμπιστοσύνη τους.
Άλλη ονομασία:
Καταγωγή ράτσας:
Αμερική
Ύψος:
35-40 Εκατοστά | 14-16 Inches
Βάρος:
07-13 Κιλά | 15-30 Pounds
Group
Σκύλοι κυνηγετικοί
Χρωματισμός
'Ολοι οι συνδυασμοί
Χρησιμότητα
Σκύλος κυνηγετικός
Ιδιοσυγκρασία
Φιλικό, έξυπνο, συντροφικό, παιχνιδιάριο, δραστήριο
Μορφολογία
Το Κόκερ Σπάνιελ είναι η μικρότερη φυλή των αθλητικών σπάνιελ. Έχει συμπαγές και μυώδες σώμα, με κοντό κορμό και κοντά, δυνατά, ίσια πόδια. Το κεφάλι του είναι ωοειδές με σκούρα, στρογγυλά μάτια με φιλική έκφραση. Έχει πλούσιο, απαλό τρίχωμα και ανάλογα με το χρώμα του, εμφανίζεται με σκούρα ή όχι μύτη.

Ιστορικό
Το Κόκερ Σπάνιελ γεννήθηκε στις ΗΠΑ από την εξέλιξη του αγγλικού κόκερ (Κλάμπερ). Χρησιμοποιήθηκε στο κυνήγι και τον εντοπισμό μικρών θηραμάτων, αλλά είναι επίσης άριστοι φύλακες.

Περιποίηση
Το Κόκερ Σπάνιελ έχει ανάγκη από συχνή περιποίηση και κούρεμα. Ακόμα κι αν διατηρείτε μακρύ το τρίχωμά του, πρέπει να το αραιώνετε και να το φροντίζετε συχνά. Χρειάζεται καθημερινό βούρτσισμα και μπάνιο όποτε είναι απαραίτητο. Τα αυτιά του πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον 2 φορές το μήνα, ή ακόμα καλύτερα 1 φορά την εβδομάδα.

Γενικά θέματα υγείας
Το Κόκερ Σπάνιελ είναι ευαίσθητο σε φλεγμονές των αυτιών και των ματιών. Ο μέσος όρος διάρκειας ζωής του είναι από 12 έως 15 έτη, και κατά μέσο όρο δίνει 5 κουτάβια ανά γέννα.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Κόκερ Σπάνιελ, μπορεί να ζήσει άνετα και σε ένα διαμέρισμα εφόσον του δίνεται η ευκαιρία της καθημερινής βόλτας για να γυμναστεί.
Σχετικά είδη