Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Δαλματίας - Dalmata
Το Δαλματίας είναι γεμάτο δύναμη και ενέργεια. Προτιμά ένα δραστήριο τρόπο ζωής, και δεν του αρέσει να βρίσκεται όλη μέρα ξαπλωμένο χωρίς δραστηριότητα. Είναι χαρούμενο, παιχνιδιάρικο, αφοσιωμένο, και ευαίσθητο. Αγαπά την ανθρώπινη συντροφιά και είναι πιστό στην οικογένειά του. Είναι ιδιαίτερα έξυπνο και υπάκουο. Λόγω της ανάγκης τους για συντροφιά, δεν πρέπει να ζει εκτός σπιτιού. Αγαπά πάρα πολύ τα παιδιά. Ενώ αυτή η φυλή είναι μερικές φορές επιθετική με ξένα σκυλιά, συνήθως τα πηγαίνει καλά με άλλα κατοικίδια.
Άλλη ονομασία:
Καταγωγή ράτσας:
Πρώην Γιουγκοσλαβία
Ύψος:
56-61 Εκατοστά | 22-24 Inches
Βάρος:
23-25 Κιλά | 51-55 Pounds
Group
Σκύλοι Εργασίας
Χρωματισμός
Λευκό με μαύρα μπαλώματα
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς, φύλακας
Ιδιοσυγκρασία
Έξυπνο, προστατευτικό, φιλικό
Μορφολογία
Το Δαλματίας είναι γνωστό για το λευκό τρίχωμα με τις μαύρες βούλες. Είναι ένας μεσαίου μεγέθους, συμμετρικός σκύλος με καλή μυϊκή μάζα και υψηλή αντοχή. Έχει λυγερό ανάστημα, (παρόμοιο με του Pointer) και είναι αξιοθαύμαστο για την ευκινησία και την κομψότητά του. Η μύτη του είναι μαύρη, καφέ ή μπλε και τα αυτιά του είναι μαλακά, τριγωνικά, ελαφρώς σηκωμένα. Τα μάτια του είναι σκούρα, με πανέξυπνη έκφραση. Το τρίχωμά του είναι κοντό, σκληρό, πυκνό με τα χαρακτηριστικά μαύρα στίγματα. Τα κουτάβια όταν γεννιούνται είναι λευκά, με ελάχιστα στίγματα.

Ιστορικό
Υπάρχει μια σύγχυση σε ό,τι αφορά στην χώρα καταγωγής του Δαλματίας. Ίχνη του Δαλματίας που βρέθηκαν σε Ελληνικές επιγραφές και σε αιγυπτιακά ανάγλυφα, γι 'αυτό είναι χωρίς αμφιβολία μια αρχαία φυλή. Κατά το έτος 1700, υπήρχε στην Αγγλία μία φυλή που ονομαζόταν Bengal Pointer. Αυτό το σκυλί ήταν εξαιρετικά όμοιο με το Δαλματίας, γι αυτό αμφισβητείται η άποψη ότι το Δαλματίας προέρχεται από τη Γιουγκοσλαβία. Πολλοί επίσης πιστεύουν ότι είναι μια φυλή της Κροατίας και έχουν γίνει προσπάθειες να αναγνωριστεί ως σκυλί της Κροατίας. Μετά από πολλά χρόνια, η FCI αναγνώρισε τις κροατικές ρίζες αυτής της φυλής, αλλά συνεχίζουν να αρνούνται τα τυπικά δικαιώματα του Δαλματίας στην Κροατία. Τη διάρκεια του Μεσαίωνα, η φυλή χρησιμοποιήθηκε ως κυνηγόσκυλο, και η φυλή έγινε εξαιρετικά δημοφιλής ως σκύλος μεταφοράς το 1800. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, το Δαλματίας έχει χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς. Σήμερα, το Δαλματίας είναι ένα εξαιρετικό κατοικίδιο για οικογένειες.

Περιποίηση
Το Δαλματίας είναι ένα φυσικά καθαρό σκυλί και χρειάζεται μόνο ένα συχνό βούρτσισμα για να απομακρύνεται το περιττό τρίχωμα. Μπάνιο θα πρέπει να γίνεται μόνο όποτε είναι απαραίτητο. Είναι σημαντικό να καθαρίζονται συχνά τα αυτιά τους για να αποφεύγονται οι μολύνσεις.

Γενικά θέματα υγείας
Περίπου το 10% - 12% των Δαλματίας γεννιούνται κουφά. Γι αυτό πρέπει να ελέγχεται. Άλλες ανησυχίες για την υγεία αυτής της φυλής είναι οι αλλεργίες του δέρματος και τα προβλήματα του ουροποιητικού. Τα επίπεδα ουρικού οξέος είναι υψηλότερα στο Δαλματίας από οποιαδήποτε άλλη φυλή, και η αύξησή του αυτή μπορεί να προκαλέσει απόφραξη του ουροποιητικού. Γι αυτό πρέπει να ακολουθείται μία διατροφή χαμηλή σε πρωτείνη. Το Δαλματίας ζει περίπου 10 - 12 χρόνια.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Τα Δαλματίας χρειάζονται χώρο και χρόνο καθημερινά για την άσκησή του γι αυτό θα ήταν ιδανικό να υπάρχει κήπος.
Σχετικά είδη