Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα  Γκρέϊ χάουντ - Gray Hound
Το Greyhound είναι ένα ευαίσθητο, φιλικό και εγκάρδιο λαγωνικό. Είναι πολύ ήρεμο και στοργικό και αποτελεί εξαίρετο κατοικίδιο. Έχει ένστικτο κυνηγού και μπορεί να κυνηγήσει ο,τιδήποτε κινείται γρήγορα ή του φαίνεται ενδιαφέρον. Τα πάει καλά με τα παιδιά ιδιαίτερα με τα μεγάλα σε ηλικία. Δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς με την οικογένειά του. Επίσης είναι πολύ καλό με άλλα σκυλιά. Αυτή η φυλή δεν γαβγίζει πολύ.
Άλλη ονομασία:
Russian Wolfhound
Καταγωγή ράτσας:
Αίγυπτος
Ύψος:
68-78 Εκατοστά | 27-30 Inches
Βάρος:
27-32 Κιλά | 60-70 Pounds
Group
Σκύλοι Λαγωνικά όρασης
Χρωματισμός
Μπέζ, τιγρέ, όλοι οι συνδιασμοί
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς
Ιδιοσυγκρασία
Έξυπνο, δραστήριο, αθλητικό
Μορφολογία
Το Greyhound είναι ένας σκύλος του οποίου τα φυσικά χαρακτηριστικά δηλώνουν κομψότητα, ταχύτητα και ευκινησία. Έχει μακρύ, δυνατό λαιμό ελαφρώς τοξωτό που καταλήγει με χάρης στους ώμους. Τα άκρα του είναι μακριά και ολόισια. Η ουρά είναι μακριά, λεπτή και τριγωνική. Το κεφάλι του είναι μακρύ και στενό, ενώ είναι μεγαλύτερο μεταξύ των αυτιών, τα οποία είναι μικρά και κοντά. Τα δόντια του είναι δυνατά, καλά σχηματισμένα. Έχει σκοτεινά, έξυπνα μάτια, γεμάτα ενέργεια. Το τρίχωμά του είναι κοντό, λείο, απαλό στην υφή και συναντάται σε διάφορα χρώματα όπως μαύρο, κόκκινο, καστανό.

Ιστορικό
Το Greyhound είναι μια αρχαία φυλή που πιστεύεται ότι κατάγεται από το Arabian Sloughi. Είναι πιθανό ότι αυτοί οι σκύλοι μεταφέρθηκαν στην Αγγλία από τους εμπόρους πριν από το 900 μ.Χ.. Εκατοντάδες χρόνια πριν, η φυλή χρησιμοποιήθηκε για να κυνηγήσει ελάφια και αγριογούρουνα. Το Greyhound είναι ο γρηγορότερος σκύλος στον κόσμο, και είναι ικανό να επιτύχει ταχύτητες πάνω από σαράντα μίλια την ώρα. Αυτή η φυλή έχει μια σειρά από φυσικά ταλέντα όπως, η εξερεύνηση, το κυνήγι, η ταχύτητα και η ευκινησία.

Περιποίηση
Το απαλό και κοντό τρίχωμα του Greyhound είναι εύκολο στην περιποίηση. Χρειάζεται ένα τακτικό βούρτσισμα και μπάνιο όποτε είναι απαραίτητο.

Γενικά θέματα υγείας
Σε γενικές γραμμές το Greyhound έχει ευαίσθητο στομάχι. Είναι ιδανικό να τρέφεται 2 ή 3 φορές την ημέρα με μικρότερα γεύματα, παρά με ένα μεγάλο. Επίσης, είναι ευαίσθητο στα φάρμακα και στα εντομοκτόνα. Αυτή η φυλή ζει συνήθως από 10 έως 12 ετών.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Greyhound είναι προτιμότερο να ζει σε χώρο που υπάρχει κήπος ή αυλή ώστε μπορεί να γυμνάζεται όσο θέλει. Ωστόσο, μπορεί να ζήσει και σε ένα διαμέρισμα, αρκεί να πηγαίνει την καθημερινή μεγάλη βόλτα του που θα του δίνει τη δυνατότητα να τρέξει και να παίξει.
Σχετικά είδη