Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Βελγικός Ποιμενικός - Belgian Sheepdog
Το Groenendael είναι το πιο δημοφιλές από τα βέλγικα ποιμενικά. Είναι ιδιαίτερα έξυπνο και μαθαίνει γρήγορα να υπακούει. Έχει σοβαρή, άγρυπνη παρουσία και διαθέτει έντονα προστατευτικά ένστικτα. Είναι σημαντικό το να κοινωνικοποιηθεί από νεαρή ηλικία, ώστε να αποφύγουμε εκδηλώσεις επιθετικής συμπεριφοράς στο μέλλον. Είναι πολύ καλό κατοικίδιο για οικογένεια και δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς. Έχει ανάγκη από την ανθρώπινη συντροφιά και είναι πολύ υπάκουο. Έχει πολύ καλή σχέση με τα παιδιά. Με άλλα σκυλιά συχνά προσπαθεί να επιβληθεί και ενδεχομένως να γίνει επιθετικό.
Άλλη ονομασία:
Groenendael, Chien de Berger Belge
Καταγωγή ράτσας:
Βέλγιο
Ύψος:
56-66 Εκατοστά | 22-26 Inches
Βάρος:
27-34 Κιλά | 60-75 Pounds
Group
Σκύλοι Εργασίας
Χρωματισμός
Μαύρο
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς, φύλακας
Ιδιοσυγκρασία
Έξυπνο, προστατευτικό, φιλικό
Μορφολογία
Το Groenendael είναι ένας κομψός ποιμενικός με μυώδες, ευκίνητο σώμα και περήφανη εμφάνιση. Έχει ψηλά, ίσια και παράλληλα μεταξύ τους πόδια. Το ρύγχος του είναι μακρύ και καταλήγει σε μικρή, μαύρη μύτη. Τα δόντια του είναι δυνατά και καλά σχηματισμένα. Έχει αμυγδαλωτά καστανά μάτια και τα αυτιά του είναι τριγωνικά και όρθια. Το τρίχωμά του είναι πλούσιο, γυαλιστερό και μακρύ, ενώ γύρω από το λαιμό σχηματίζει χαίτη. Το χρώμα του είναι μαύρο.

Ιστορικό
Το Groenendael είναι μία από τις τέσσερις φυλές των βέλγικων ποιμενικών. Πήρε το όνομά του από το χωριό Groenendael στο Βέλγιο. Αναπτύχθηκε αρχικά από έναν κτηνοτρόφο στο Groenendael, τον Nicholas Rose. Διασταύρωσε τη φυλή Petite και Picard d'Uccle και το αποτέλεσμα ήταν ο πρόγονος του σημερινού Groenendael. Από τότε, η φυλή έχει χρησιμοποιηθεί για το έργο της αστυνομίας, την ανίχνευση των ναρκωτικών, τη στρατιωτική εργασία, και τη διάσωση.

Περιποίηση
Το μακρύ, πυκνό τρίχωμα του Groenendael απαιτεί καθημερινό βούρτσισμα και χτένισμα. Η περιοχή ανάμεσα στα δάκτυλα και γύρω από τα αυτιά θα πρέπει να διατηρείται καθαρή από τρίχωμα.

Γενικά θέματα υγείας
Το Groenendael είναι μια υγιής ράτσα με περιορισμένα προβλήματα. Επιληψία, αλλεργίες του δέρματος και προβλήματα όρασης έχουν παρατηρηθεί σε σπάνιες περιπτώσεις. Το Groenendael θα πρέπει να ακολουθεί σωστή και ισορροπημένη διατροφή, για να μη γίνει παχύσαρκο και τεμπέλικο. Ζει συνήθως 13-14 έτη και μέσο όρο δίνει 6 έως 10 κουτάβια ανά γέννα.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Groenendael μπορούν να ζει ευτυχισμένο σε ένα διαμέρισμα εάν του δίνεται καθημερινά η δυνατότητα να ασκηθεί. Είναι σημαντικό να το προτρέπουμε να τρέξει, να παίξει, να ασκηθεί, καθώς έχει την τάση να τεμπελιάζει.
Σχετικά είδη