Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Βελγικός Ποιμενικός Μαλινουά - Belgian

Βελγικός Ποιμενικός Μαλινουά - Belgian Malinois

61232

To Μαλινουά είναι σκυλί εργασίας με έξυπνο, υπάκουο χαρακτήρα και άγρυπνη διάθεση. Είναι σοβαρό και διαθέτει ισχυρά προστατευτικά ένστικτα. Είναι σημαντικό να κοινωνικοποιηθεί από νεαρή ηλικία, ώστε να αποφύγουμε εκδηλώσεις επιθετικής συμπεριφοράς στο μέλλον. To Μαλινουά είναι χαρούμενο όταν έχει μια εργασία να εκτελέσει. Αγαπά τη ανθρώπινη συντροφιά και δένεται με ένα ή δύο μέλη της οικογένειάς του. Ενώ είναι πολύ επιβλητικός χαρακτήρας, με τα παιδιά διαθέτει αξιοθαύμαστη υπομονή και ευγένεια. Αν κοινωνικοποιηθεί σωστά από κουτάβι, μπορεί άνετα να ζήσει μαζί με άλλα σκυλιά και κατοικίδια.
Άλλη ονομασία:
Malinois, Chien de Berger Belge
Καταγωγή ράτσας:
Βέλγιο
Ύψος:
56-66 Εκατοστά | 22-26 Inches
Βάρος:
25-30 Κιλά | 55-65 Pounds
Group
Σκύλοι Εργασίας
Χρωματισμός
Μπέζ-καφέ με μαύρα σημάδια στην ράχη
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς, φύλακας
Ιδιοσυγκρασία
Έξυπνο, προστατευτικό, φιλικό
Μορφολογία
To Μαλινουά είναι μία από τις 4 φυλές των βέλγικων ποιμενικών. Είναι κομψό, μυώδες, ευκίνητο, με περήφανο παρουσιαστικό. Έχει επίπεδο κρανίο με μακρύ, σκούρο ρύγχος. Η μύτη του είναι μαύρη και τα δόντια του καλά σχηματισμένα και δυνατά. Έχει τριγωνικά αυτιά που στέκονται όρθια και μικρά μαύρα μάτια. Το τρίχωμά του είναι κοντό, άγριο στην υφή και εμφανίζεται σε χρώματα καστανό, μαύρο και κοκκινωπό.

Ιστορικό
To Μαλινουά είναι μία από τις 4 φυλές των βέλγικων ποιμενικών. Η φυλή πήρε το όνομά της από τη βελγική πόλη Malines. Αναγνωρίστηκε ως ξεχωριστή φυλή το 1959 από το AKC. Η φυλή έχει μια σειρά από φυσικά ταλέντα και χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό ως φυλή εργασίας.

Περιποίηση
To Μαλινουά έχει κοντό, ομαλό τρίχωμα που δεν δυσκολεύει στην περιποίησή του. Τακτικό βούρτσισμα και μπάνιο μόνο όποτε χρειάζεται, είναι αρκετά.

Γενικά θέματα υγείας
To Μαλινουά είναι μια υγιής ράτσα με λίγες σοβαρές ανησυχίες. Όπως και άλλες φυλές, θα πρέπει να ελέγχεται για δυσπλασίες. Συνήθως ζει από 12 έως 14 έτη και δίνει από 6 έως 10 κουτάβια ανά γέννα.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
To Μαλινουά είναι ένα σκυλί της υπαίθρου. Δεν συστήνεται να ζει σε διαμέρισμα, αν και το ίδιο προτιμά να κοιμάται με την οικογένειά του. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να υπάρχει κάποια αυλή ή κήπος για να μπορεί να γυμναστεί, καθώς χρειάζεται πολύ άσκηση.
Σχετικά είδη