Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Αφγανικό λαγωνικό - Afghan Hound
Τα Αφγανικά λαγωνικά είναι αξιοπρεπή, αρχοντικά σκυλιά και αποτελούν πολύ γλυκά κατοικίδια ζώα. Σε αντίθεση με πολλές άλλες φυλές, τα Αφγανικά λαγωνικά είναι περήφανα και δεν παρουσιάζουν «παρακλητική» συμπεριφορά. Είναι μεγαλόπρεπα και μερικές φορές δείχνουν να κρατούν σε απόσταση, αλλά είναι επίσης πολύ ευγενικά και τρυφερά. Ορισμένα μπορεί από κουτάβια να είναι άτολμα και δειλά, επομένως είναι σημαντικό με την αγορά τους να εκπαιδευτούν με προσοχή και υπομονή. Η ράτσα αυτή συχνά αναφέρεται ως ο «Βασιλιάς των σκύλων» γιατί διαθέτει μια αριστοκρατική αύρα, αρχοντιά και χάρη. Τα Αφγανικά έχουν μια τάση προς την ανεξαρτησία. Είναι καχύποπτα με τους ξένους και χρειάζονται κάποιο χρονικό διάστημα προτού να νιώσουν εμπιστοσύνη. Είναι πολύ καλή επιλογή για «ήσυχες» οικογένειες με μεγάλα παιδιά.
Άλλη ονομασία:
Tazi, Baluchi Hound
Καταγωγή ράτσας:
Αφγανιστάν
Ύψος:
61-74 Εκατοστά | 24-29 Inches
Βάρος:
22-32 Κιλά | 50-70 Pounds
Group
Ιδιοσυγκρασία Σκύλοι Λαγωνικά όρασης
Χρωματισμός
Γκρί, καφέ
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς
Ιδιοσυγκρασία
Φιλικό, παιχνιδιάρικο, στοργικό
Μορφολογία
Το Αφγανικό λαγωνικό είναι μια πολύ παλιά φυλή σκύλων. Έχει ψηλό, δεμένο κορμό και μακριά, μυώδη πόδια. Το Αφγανικό έχει μακρύ, στενό κεφάλι, εκλεπτυσμένα χαρακτηριστικά προσώπου και δυνατό σαγόνι. Το ρύγχος του είναι ελαφρώς κυρτό, και διαθέτει δυνατά, κοφτερά δόντια. Έχει σκούρα, αμυγδαλωτά μάτια, μαύρη μύτη και μεσαίου μήκους αυτιά με πλούσιο τρίχωμα. Διαθέτει δυνατά και μυώδη πόδια που καλύπτονται από πλούσιο τρίχωμα. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του Αφγανικού είναι η μακριά ουρά με μια μπούκλα στην άκρη. Η ουρά κρέμεται προς τα κάτω και όχι σε όρθια θέση ή πάνω από την πλάτη. Τα Αφγανικά λαγωνικά έχουν πολύ πλούσιο, μακρύ και μεταξένιο τρίχωμα. Το συναντάμε συνήθως σε γκρι χρώμα με πιο σκούρες αποχρώσεις γύρω από το πρόσωπο και τα αυτιά, αλλά είναι αποδεκτά και άλλα χρώματα.

Ιστορικό
Το Αφγανικό λαγωνικό είναι μία από τις αρχαιότερες φυλές σκυλιών, που χρονολογείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η χώρα προέλευσή τους είναι το Αφγανιστάν. Η εκτροφή τους γινόταν αποκλειστικά εκεί για πολλές δεκαετίες και είχε απαγορευτεί η εξαγωγή τους σε άλλες χώρες. Στην Αμερική και την Ευρώπη η ράτσα εμφανίστηκε μετά την αλλαγή του εικοστού αιώνα. Αρχικά το Αφγανικό λαγωνικό χρησιμοποιήθηκε ως βοσκός και κυνηγός. Είναι πολύ γρήγορο και ευκίνητο και το πλούσιο τρίχωμά του χρησιμεύει στην προστασία του από ακραία καιρικά φαινόμενα. Το αφγανικό λαγωνικό διακρίνεται για το ταλέντο του στο κυνήγι, τη βοσκή, τον εντοπισμό και την ταχύτητα. Αποτελεί επίσης, πολύ καλό φύλακα.

Περιποίηση
Το πλούσιο και παχύ τρίχωμα του Αφγανικού απαιτεί πολλή φροντίδα. Για να λάμπει και να μακραίνει γρήγορα το τρίχωμα, θα πρέπει να κάνει μπάνιο κάθε εβδομάδα. Δεν πρέπει να βουρτσίζεται το τρίχωμά του ενδιάμεσα στα μπάνια του, διαφορετικά μπερδεύεται πολύ εύκολα.

Γενικά θέματα υγείας
Τα Αφγανικά λαγωνικά είναι μια υγιής φυλή, αλλά έχουν μια τάση προς τις αλλεργίες. Επίσης, είναι μια φυλή με μια μικρή ανοχή στον πόνο. Ακόμη και αν ένα Αφγανικό είναι απόλυτα υγιές, ένας μικρός τραυματισμός θα μπορούσε να είναι πολύ ενοχλητικός. Εξαιτίας του μικρού ποσοστού λίπους στο σώμα τους, είναι πολύ ευαίσθητα στην αναισθησία. Σε γενικές γραμμές, το Αφγανικό λαγωνικό έχει σχετικά μεγάλη διάρκεια ζωής, κατά μέσο όρο τα 12-14 χρόνια. Τα Αφγανικά χρειάζονται αρκετή άσκηση, οπότε πρέπει να τους δίνεται η δυνατότητα να τρέξουν σε μεγάλο, ανοικτό χώρο για τουλάχιστον τριάντα λεπτά την ημέρα. Το θηλυκό Αφγανικό μπορεί να γεννήσει από 1 έως 15 κουτάβια, αλλά το σύνηθες είναι τα 8 κουταβάκια.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Αφγανικό λαγωνικό είναι πολύ ήσυχο όταν βρίσκεται σε κλειστό χώρο και θα πρέπει να του προσφέρεται η δυνατότητα να τρέξει και να γυμναστεί καθημερινά. Είναι ευτυχισμένο και ήρεμο όταν κοιμάται σε εσωτερικό χώρο, αλλά θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να περάσει αρκετό χρόνο της ημέρας σε εξωτερικό χώρο. Ένα σπίτι με μεγάλη αυλή είναι το ιδανικό περιβάλλον για το Αφγανικό, αλλά μπορεί να είναι εξίσου ευτυχισμένο σε ένα διαμέρισμα, αρκεί να έχει καθημερινά την ευκαιρία μιας μεγάλης βόλτας.
Σχετικά είδη