Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Αμερικάνικο Σταφορντσάιρ τεριέ - Americ

Αμερικάνικο Σταφορντσάιρ τεριέ - American Staffordshire Terrier

34869

Το Staffordshire είναι ήπιο και καλοκάγαθο απέναντι στους ανθρώπους. Είναι χαρούμενο, κοινωνικό, και εξαιρετικό με τα παιδιά. Η φυλή αυτή είναι ιδανική για συντροφιά καθώς είναι στοργικό και προστατευτικό με την οικογένεια και τους ιδιοκτήτες του. Το Staffordshire είναι φυσικός φύλακας-φρουρός και είναι πολύ έξυπνο και θαρραλέο. Είναι αξιόπιστο, σταθερός χαρακτήρας και πολύ καλό με τα παιδιά. Όταν είναι επαρκώς και σωστά εκπαιδευμένο, τα πηγαίνει πολύ καλά με άλλα ζώα και σκυλιά. Αυτή η φυλή απαιτεί έναν ιδιοκτήτη που να είναι δραστήριος, με κατανόηση και υπομονή.
Άλλη ονομασία:
Καταγωγή ράτσας:
Αμερική
Ύψος:
40-48 Εκατοστά | 16-19 Inches
Βάρος:
25-30 Κιλά | 57-67 Pounds
Group
Σκύλοι Terrier
Χρωματισμός
Καφέ, άσπρο, ξανθό, μαύρο με ή χωρίς λευκό στο στήθος
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς
Ιδιοσυγκρασία
Θαρραλέο, έξυπνο, συντροφικό, προστατευτικό
Μορφολογία
Το αμερικανικό Staffordshire terrier είναι μια δυνατή και ισχυρή φυλή σκυλιών. Έχει στιβαρό, μυώδες σώμα που είναι ευκίνητο και αθλητικό. Έχει ευρύ κεφάλι με μικρό ρύγχος και μία σειρά από κοφτερά δόντια. Τα αυτιά τους είναι μακριά αν και συνήθως τα κόβουν για να είναι όρθια. Έχει στρογγυλά μαύρα μάτια και μια λεπτή ουρά. Το τρίχωμά του είναι λεπτό, γυαλιστερό και το συναντάμε σε διάφορα χρώματα.

Ιστορικό
Το American Staffordshire Terrier αναπτύχθηκε στις αρχές του 1800 στην αγγλική περιοχή του Staffordshire και αποτελεί μια διασταύρωση της οικογένειας των bulldog εκείνης της εποχής και των terrier. Παρόλο που ο πρόγονος του Staffordshire προέρχεται από την Αγγλία, η ράτσα αυτή διαδόθηκε πάρα πολύ στην Αμερική όπου αναπτύχθηκε και βραβεύτηκε από το American Kennel Club το 1936.Το πρώτο επίσημα καταχωρημένο Staffordshire είναι ο Pete (το πραγματικό όνομα του Peter Lucenay) τo αστέρι σκύλος μιας Αμερικανικής κωμωδίας του 1930. Αυτή η φυλή χρησιμοποιήθηκε από τους αγρότες για το κυνήγι άγριων χοίρων, αρκούδων και άλλων θηραμάτων. Είναι πολύ τρυφερός σύντροφος, παρόλο που έχει επικρατήσει από τον Τύπο και τα μέσα ενημέρωσης μια εικόνα κακού σκύλου. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι πολλές από τις ιστορίες επίθεσης σκύλων, αφορούν σε σκυλιά μη καθαρόαιμα, ή σκυλιά που μεγάλωσαν με κακές συνθήκες. Το American Staffordshire Terrier είναι ένα εξαιρετικό σκυλί, πολύ καλό σύντροφος.

Περιποίηση
Το American Staffordshire έχει κοντό τρίχωμα και δεν απαιτεί πολύ φροντίδα. Ένα τακτικό βούρτσισμα και ένα στεγνό καθάρισμα αρκούν. Επίσης, ένα καλό τρίψιμο στο τρίχωμα θα του δώσει στιλπνότητα και λάμψη.

Γενικά θέματα υγείας
Το αμερικανικό terrier Staffordshire είναι μια συγκριτικά υγιής ράτσα. Ορισμένα γνωστά προβλήματα είναι η δυσπλασία, ο καταρράκτης και οι καρδιοπάθειες. Τα American Staffordshire Terriers συνήθως ζουν από 9 έως 15 έτη και κατά μέσο όρο δίνουν 5 έως 10 κουτάβια ανά γέννα.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το American Staffordshire μπορεί να ζήσει ακόμα και σε ένα μικρό διαμέρισμα αρκεί να έχει την καθημερινή του βόλτα για να παίξει και να ασκηθεί. Αυτή η φυλή είναι πολύ δραστήρια σε εσωτερικούς χώρους και προτιμά τα θερμά κλίματα.
Σχετικά είδη