Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Ακίτα Γιαπωνέζικος - Akita inu
Σε γενικές γραμμές, το Ακίτα Inu είναι πολύ υπάκουο σκυλί, αλλά μπορεί να είναι λίγο απρόβλεπτο σε ορισμένες περιπτώσεις, αν δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο. Είναι πολύ ευγενική, καθώς και πολύ πιστό και χρειάζονται τη συντροφιά. Ενώ το Akita Inu μπορεί να είναι επιθετικό προς άλλα σκυλιά και διστακτικό προς τους ξένους, αποτελούν άριστα σκυλιά φρουράς και πολύ καλό με τα παιδιά στην οικογένειά τους. Τα μέλη της οικογένειας πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτή τη φυλή με σεβασμό και σοβαρότητα. Είναι σημαντικό να κοινωνικοποιήσουν σωστά το Akita από τη γέννησή του. Το Akita Inu χρειάζονται σταθερή εκπαίδευση από νωρίς για να προληφθεί η εμφάνιση της ανυπακοής ή η υπερβολικά ανεξάρτητη συμπεριφορά. Το Akita ανταποκρίνεται πολύ καλά στην εκπαίδευση, είναι συνεπές, και δεν αντιδρά όταν αναγκάζεται να κάνει κάτι δεν θέλει να κάνει. Το Akita είναι ένα μεγάλο σκυλί φρουράς, αλλά πρέπει να παραμένει εντός της κατοικίας της οικογένειας και όχι στην αυλή ως σκύλος-φύλακας. Ένα Akita δεν πρέπει ποτέ να αναμένεται να λειτουργήσει με εξάρτηση. Αν θέλετε ένα σκύλο εξαρτημένο, ίσως θα πρέπει να εξετάσετε την επιλογή μιας άλλης φυλής. Αυτά τα πολύ ισχυρά, μεγαλοπρεπή πλάσματα έχουν καρδιά από γυαλί και απαιτούν το σεβασμό σας, τη συνέπεια στις εντολές και τη υπομονή για την εκπαίδευσή τους.
Άλλη ονομασία:
Japanese Akita
Καταγωγή ράτσας:
Ιαπωνία
Ύψος:
61-71 Εκατοστά | 24-28 Inches
Βάρος:
34-55 Κιλά | 75-120 Pounds
Group
Σκύλοι Εργασίας
Χρωματισμός
Άσπρο/μπεζ, με/χωρίς μαύρη μάσκα
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς, φύλακας
Ιδιοσυγκρασία
Έξυπνο, προστατευτικό, συντροφικό, προστατευτικό
Μορφολογία
Το Akita Inu είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος της ιαπωνικής φυλής τύπου Spitz. Είναι δυνατό, ομοιόμορφα-ανεπτυγμένο, δυναμικό σκυλί με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το Akita Inu έχει ογκώδη, επίπεδη, τριγωνικού σχήματος κεφάλι που ονομάζεται και «μάσκα». Έχει σκούρα μύτη (μαύρη συνήθως), με τριγωνικό σχήμα και σκούρα καστανά μάτια. Το Akita Inu έχει ροζ γλώσσα και μαύρα χείλη. Το σώμα του είναι ψηλό, με επίπεδη πλάτη, πλατύ στήθος, και δυνατά άκρα. Έχει φουντωτή, μακριά ουρά που τυλίγεται στο άκρο της, πάνω από την πλάτη. Το τρίχωμα του Ακίτα διαθέτει ένα εξωτερικό στρώμα, ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες κι ένα δεύτερο, μαλακό στρώμα. Τα χρώματα ποικίλλουν, αλλά το κλασσικό Ακίτα εμφανίζεται σε λευκό, ξανθό ή κοκκινωπό χρώμα. Η μαύρη «μάσκα» στο πρόσωπο είναι κοινό γνώρισμα του Ακίτα. Αν και τυπικά διαθέτει κοντά τρίχωμα, μπορεί να παρουσιαστεί Ακίτα με μακρύ τρίχωμα.

Ιστορικό
Το Akita Inu εμφανίστηκε στο νησί της Honshu στην Ιαπωνία. Η φυλή, που είναι το εθνικό σκυλί της Ιαπωνίας, έχει παραμείνει αμετάβλητη για αιώνες. Αρχικά, τα Ακίτα Inu είχαν εκτραφεί για να χρησιμεύσουν ως σκυλιά φρουράς, αλλά έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για διάφορους άλλους σκοπούς εργασίας. Έχουν εξαιρετικές ικανότητες κυνηγιού. Η Helen Keller έφερε το πρώτο Ακίτα στην Αμερική ως δώρο από την Ιαπωνία.

Περιποίηση
Το Akita Inu έχει σκληρό και παχύ τρίχωμα που απαιτεί αρκετή φροντίδα. Θα πρέπει να είναι λουσμένο μόνο όταν είναι απαραίτητο και να βουρτσίζεται τακτικά με μια βούρτσα με σκληρές τριχές. Επίσης τα μάτια θα πρέπει να καθαρίζονται συχνά. Το τρίχωμά του δε χρειάζεται κούρεμα.

Γενικά θέματα υγείας
Το Ακίτα μπορεί να είναι ευπαθές σε ορισμένες ασθένειες του ανοσοποιητικού και του θυρεοειδούς. Επίσης, δερματικά προβλήματα, προβλήματα στα μάτια, και προβλήματα στο γόνατο είναι συνηθισμένα. Ο μέσος προσδόκιμος χρόνος ζωής της φυλής είναι 10 έως 12 έτη, και κατά μέσο όρο δίνει 7-8 κουτάβια ανά γέννα.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Για να είναι σε φόρμα και να παραμείνει υγιές, το Ακίτα χρειάζεται συνεχή άσκηση. Μπορεί άνετα να μείνει σε ένα διαμέρισμα, αρκεί να βγαίνει συχνούς περιπάτους. Είναι σημαντικό για τη συγκεκριμένη φυλή, να μην έχει καμία άσκηση μία ώρα πριν και μία ώρα μετά το φαγητό του. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη φυλή είναι επιρρεπής σε πρηξίματα στομάχου.
Σχετικά είδη