Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Αγγλικός ποιμενικός - English Sheepdog
Ο Αγγλικός ποιημενικός είναι ένα γλυκό αξιαγάπητο σκυλί. Λατρεύει να είναι μαζί με την οικογένειά του και αγαπάει πολύ τα παιδιά, γι αυτό είναι εξαίρετη επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά. Όμως, πέρα από την οικογένειά του, είναι επίσης πολύ φιλικό με τους ξένους. Αρκεί να μη νιώσει ότι απειλούνται τα μέλη της οικογένειας. Τότε μπορεί να επιτεθεί. Είναι πολύ πιστό και αφοσιωμένο σκυλί, αλλά χρειάζεται προσοχή στην εκπαίδευσή του, για να μην εκδηλώσει ανυπάκουη συμπεριφορά.
Άλλη ονομασία:
Bob tail
Καταγωγή ράτσας:
Αγγλία
Ύψος:
50-61 Εκατοστά | 20-24 Inches
Βάρος:
27-45 Κιλά | 60-100 Pounds
Group
Σκύλοι Εργασίας
Χρωματισμός
Άσπρο - γκρι
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς, φύλακας
Ιδιοσυγκρασία
Έξυπνο, προστατευτικό, φιλικό
Μορφολογία
Ο Αγγλικός ποιημενικός ή αλλιώς Bob tail έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό το πλούσιο, γούνινο τρίχωμά του. Στο κεφάλι του είναι τόσο μακρύ που καλύπτει τα μικρά στρογγυλά μάτια του. Έχει μεγάλο λαιμό που επίσης καλύπτεται από αφράτη γούνα και οδηγεί στο πλατύ του στήθος. Τα πόδια του είναι μακριά και μοιάζει σα να φοράει μπότες. Το χρώμα στο τρίχωμά του εμφανίζεται σε λευκό με διάφορους χρωματισμούς όπως γκρι και μπλε.

Ιστορικό
Η προέλευση του Bob tail δεν είναι γνωστή, αλλά θεωρείται ότι δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό των άλλων αγγλικών και ρώσικων ποιμενικών. Η σύγχρονη εκδοχή της φυλής δημιουργήθηκε στην Αγγλία και χρησιμοποιήθηκε για την κτηνοτροφία βοοειδών και προβάτων . Η φυλή παρουσιάστηκε αρχικά στη Μεγάλη Βρετανία το 1873.

Περιποίηση
Το Bob tail χρειάζεται βούρτσισμα τρεις φορές την εβδομάδα για να μην δημιουργούνται κόμποι και για να καθαρίζεται το τρίχωμά του. Εάν μένει εντός του διαμερίσματος, τότε χρειάζεται μπάνιο μία φορά κάθε δύο μήνες περίπου.

Γενικά θέματα υγείας
Το Bob tail είναι μία υγιής φυλή, χωρίς θέματα που να ανησυχούν. Μέσος ζωής είναι τα 10-12 χρόνια.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Το Bob tail είναι ένα σκυλάκι που απολαμβάνει να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του. Είναι καλό λοιπόν να μένει μέσα στο διαμέρισμα με όλα τα μέλη της οικογένειας και να βγαίνει καθημερινά τη βόλτα του για να τρέξει, ή αν υπάρχει αυλή να του επιτρέπουμε να παίζει καθημερινά όσο θέλει.
"Χαιρετώ, Σας πληροφορώ ότι την κριτική αυτή την γράφω τώρα που ο σκύλος είναι πλέον 9 μηνών. Αυτό σημαίνει ότι έχω πολύ καλύτερη άποψη για την ποιότητά του από το να ήταν ακόμη κουτάβι. Θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που συνεργάστηκα με το e-puppy.gr κα
2017-06-29 15:23:37
Σχετικά είδη