Πληροφορίες, τιμή - αγορά, για την Ράτσα Άσπρος Χάϊλαντς τεριέ - West Highlands

Άσπρος Γουέστ Χάϊλαντς τεριέ - West Highlands terrier (Westy)

86957

 Το westie είναι ένα μια φιλική ράτσα. Είναι πολύ εξωστρεφές με αγνώστους και άλλους σκύλους. Συντροφεύει πολύ καλά, τα παιδιά στο παιχνίδι. Έχει μέτρια ανάγκη άσκησης και είναι γενικά ένα πολύ καλό σκυλί συντροφιάς. Είναι ζωντανό και δραστήριο μέσα στο σπίτι, όπως συμβαίνει με πολλές μικρές φυλές. Αν βρει ευκαιρία θα σκάψει, κάτι που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους ιδιοκτήτες που διαθέτουν περιποιημένο κήπο. Το westie είναι πολύ έξυπνο και εύκολο στην εκπαίδευσή του. Τα Westies μπορεί να γίνουν λίγο πεισματάρικα καθώς γερνούν, αλλά πολύ εύκολα παρακινούνται και συμμορφώνονται με λιχουδιές.
Άλλη ονομασία:
Poltalloch Terrier - Westy
Καταγωγή ράτσας:
Σκωτία
Ύψος:
23-30 Εκατοστά | 09-12 Inches
Βάρος:
06-10 Κιλά | 13-22 Pounds
Group
Σκύλοι Terrier
Χρωματισμός
Λευκό
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς
Ιδιοσυγκρασία
Δραστήριο, Θαρραλέο, έξυπνο , επίμονο, συντροφικό, παιχνιδιάρικο
Μορφολογία

Το West Highland White Terrier (Westie) είναι ένα μικρό σκυλί που καλύπτεται από αφράτη, άσπρη γούνα. Η τρίχα στο κυρίως σώμα του είναι κοντά στο δέρμα, ενώ οι τρίχες στα πόδια του και κάτω από την κοιλιά του είναι μακριές και παχιές. Ένα από τα χαρακτηριστικά που το διαφοροποιεί, είναι η πλούσια χαίτη που πλαισιώνει το μικρό αλλά πανέξυπνο πρόσωπό του. Έχει μικροσκοπική μαύρη μύτη, μυτερά όρθια αυτάκια και σκουρόχρωμα μάτια που ξεχωρίζουν στο λευκό του υπόλοιπου σώματος. Έχει δυνατή ουρά, μήκους περίπου 15 εκατοστών. Παρά το μικρό μέγεθός του το westie έχει μυώδες σώμα, με πλατύ στήθος.
 

Ιστορικό

Το West Highland White Terrier προέκυψε από έναν εκτροφέα ράτσας Cairn Terrier στη Σκωτία, που επεδίωξε να πετύχει την αναπαραγωγή ολόλευκων κουταβιών. Αρχικά προσπάθησε με την αναπαραγωγή ολόλευκων Cairn Terrier και προέκυψε η ράτσα γνωστή σήμερα ως West Highlands Terrier. To westie σήμερα είναι πλέον ένα πιστό, με αυτοπεποίθηση και σίγουρο χαρακτήρα σκυλάκι, χάρη στην εκλεκτική και προσεγμένη εκτροφή. Παρόλο που αρχικά χρησιμοποιήθηκε για το κυνήγι και την εξόντωση παρασίτων όπως τα ποντίκια, σήμερα είναι ως επί το πλείστον σκλυλάκι συντροφιάς.
 

Περιποίηση

Ο καλλωπισμός του westie είναι σχετικά απλός. Θα πρέπει να βουρτσίζεται μία φορά την εβδομάδα κάτι το οποίο θα καθυστερήσει την ανάγκη για μπάνιο. Το τρίχωμα γύρω από τα μάτια και τα αυτιά πρέπει να κουρεύεται συχνά. Πρέπει επίσης το τρίχωμά τους να κουρεύεται δύο φορές το χρόνο. Όπως κάθε σκυλάκι, έτσι και το westie χρειάζεται κάποια άσκηση. Ωστόσο για το westie, αρκεί ως γυμναστική και το παιχνίδι του μέσα στο σπίτι.
 

Γενικά θέματα υγείας

Τα West Highland White Terrier διατρέχουν τον κίνδυνο να αποκτήσουν μια σειρά προβλημάτων υγείας, όπως καταρράκτης, κώφωση, βουβωνική κήλη. Παρόλο τον φαινομενικά μακρύ κατάλογο θεμάτων υγείας, τα West Highland White Terrier είναι γενικά υγιή και μπορούν να ζήσουν και πάνω από 15 χρόνια.
 

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης

Το West Highlands Terrier μπορεί να ζει είτε σε μικρά διαμερίσματα είτε σε μεγάλα σπίτια. Είναι ιδανικό για οικογένειες με παιδιά και άλλα ζώα. Είναι ιδανικό επίσης για συντροφιά σε ηλικιωμένα άτομα, δεδομένου του ότι δεν χρειάζεται συχνές και μεγάλες βόλτες για την άσκησή του. Αρκεί το παιχνίδι στο σπίτι. Η φυλή αυτή μπορεί να ζήσει σε όλες σχεδόν τις κλιματολογικές συνθήκες χωρίς πρόβλημα. Είναι προστατευτικό με την οικογένειά του και αγαπά πολύ τα ταξίδια.

Σχετικά είδη