Ντογκ ντε Μπορντώ - Dogue de Bordeaux

€650.00(ΦΠΑ Περιλαμβάνεται)
28173
- +
Κατόπιν παραγγελίας
Ενώ το Dogue de Bordeaux ήταν κάποτε μια άγρια φυλή, σήμερα με την προσεγμένη εκτροφή έχουν μειωθεί τα άγρια ένστικτα αυτής της φυλής και είναι πιο κατάλληλο για σκύλος συντροφιάς. Είναι ήρεμο, υπομονετικό, πιστό και αφοσιωμένο στην οικογένειά του. Λόγω της άφοβου χαρακτήρα του αποτελεί εξαιρετικό σκύλο-φύλακα. Μπορεί να είναι πολύ επιθετικό με άλλα σκυλιά, ιδιαίτερα προς τα σκυλιά του ίδιου φύλου. Το Dogue de Bordeaux θα πρέπει να κοινωνικοποιηθεί από νεαρή ηλικία για την πρόληψη εμφάνισης επιθετικής συμπεριφοράς.
Άλλη ονομασία:
Καταγωγή ράτσας:
Γαλλία
Ύψος:
58-76 Εκατοστά | 23-30 Inches
Βάρος:
54-65 Κιλά | 120-145 Pounds
Group
Σκύλοι Εργασίας
Χρωματισμός
Σκούρο καστανό
Χρησιμότητα
Σκύλος συντροφιάς, φύλακας, σωματοφύλακας
Ιδιοσυγκρασία
Στοργικό, προστατευτικό, φιλικό
Μορφολογία

Το Dogue de Bordeaux είναι ένα εύσωμο σκυλί με χαρακτηριστική εμφάνιση. Τα άκρα του είναι βαριά, αδύνατα και παράλληλα. Έχει μεγάλο κεφάλι, βαρύ, γεμάτο πτυχώσεις, η μύτη του καταλήγει σε δύο μεγάλα ανοικτά ρουθούνια και το δέρμα γύρω από το λαιμό, σχηματίζει έντονο προγούλι. Έχει κοντό, μαλακό και γυαλιστερό τρίχωμα και εμφανίζεται σε αποχρώσεις του καφέ.
 

Ιστορικό

Η ακριβής προέλευση του Dogue de Bordeaux είναι άγνωστη. Είναι πιθανό η φυλή να προέρχεται από τον ελληνικό και το ρωμαϊκό Μολοσσό. Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι το Dogue de Bordeaux αναπτύχθηκε από τα σκυλιά της Ακουιτανίας, ή ότι δημιουργήθηκε από τα ισπανικά σκυλιά του Burgos. Ό,τι κι αν ισχύει, το σίγουρο είναι πως το Dogue de Bordeaux είναι μια πολύ παλιά φυλή. Προς το τέλος του μεσαίωνα, επικράτησε ως σκυλί σωματοφυλακής. Ενώ πολλά σκυλιά φρουράς σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, το Dogue de Bordeaux ήταν τόσο δημοφιλές που έγιναν προσπάθειες για τη συνέχιση της φυλής. Η φυλή σώθηκε από τον Raymond Triquet με την ίδρυση του French Dogue de Bordeaux Club. Σήμερα θεωρείται κατεξοχήν γαλλική φυλή.
 

Περιποίηση

Το μαλακό, κοντά τρίχωμα του Dogue de Bordeaux απαιτεί πολύ λίγη περιποίηση και συντήρηση. Αρκεί το τακτικό βούρτσισμα και το καθάρισμα με νωπή πετσέτα.
 

Γενικά θέματα υγείας

Το Dogue de Bordeaux είναι ένα δύσκολο σκυλί στην αναπαραγωγή. Αφενός δίνει λίγα κουτάβια ανά γέννα, αφετέρου συχνά απαιτείται να εφαρμόζεται καισαρική τομή λόγω του μεγάλου μεγέθους. Επιπλέον λόγω του ότι η μητέρα έχει κοντό και βαρύ στήθος, τα κουτάβια συχνά δε μπορούν να θηλάσουν και είναι επιτακτική ανάγκη οι ιδιοκτήτες να παρακολουθούν και να φροντίζουν τα νεογνά. Αυτή η φυλή ζει συνήθως 10 έως 12 έτη.
 

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης

Το Dogue de Bordeaux μπορεί να ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα αρκεί να ασκείται καθημερινά Είναι πολύ αθλητικό σκυλί και απαιτεί πολλή γυμναστική. Απολαμβάνει να τρέχει και να πηγαίνει μεγάλες βόλτες.

Σχετικά είδη
Ντόγκο Αρζεντίνο - Dogo Argentino

Το Dogo Argentino είναι εξαιρετικός φύλακας και εκπαιδεύεται εύκολα. Είναι πιστό στην οικογένειά του...

€650.00
Ποιμενικός Καυκάσου - Caucasian Sheepdog

Ο ποιμενικός Καυκάσου είναι γενναίος, επίμονος και ατρόμητος. Εάν δεν εκπαιδευτεί και δεν κοινωνικοπ...

€520.00
Κάνε Κόρσο - Cane Corso

Το Cane Corso είναι αφοσιωμένο, πιστό, ήρεμο και άγρυπνο γύρω από το σπίτι. Διαρκώς ως στόχο έχει να...

€630.00
Σιβηριανός Χάσκι - Siberian Husky

Το Husky είναι παιχνιδιάρικο, στοργικό και έξυπνο. Δημιουργεί ισχυρό δέσιμο με την οικογένειά του. Ε...

€450.00

Χρειάζεστε ένα λογαριασμό; Εγγραφή

Καλάθι Αγορών
Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο